×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Stoptober: wat vergoedt uw zorgverzekering als u stopt met roken?

Stoptober: wat vergoedt uw zorgverzekering als u stopt met roken?

zondag 1 oktober 2017 - door Manon Sijm

Stoptober: wat vergoedt uw zorgverzekering als u stopt met roken? Wilt u graag stoppen met roken, maar bent u er nog niet in geslaagd? Doe dan als nog mee aan Stoptober! Stoptober daagt mensen uit om vanaf 1 oktober een maand lang te stoppen met roken. Mensen die er in slagen een maand lang niet roken hebben namelijk 5 keer zo veel kans om voorgoed te stoppen met roken. Hoe meer mensen mee doen, hoe makkelijker het wordt om te stoppen. Wat veel mensen niet weten, is dat u een beroep kunt doen op uw zorgverzekering als u wilt stoppen met roken.

Waarom stoppen met roken?

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid. Echter, nog steeds geeft een kwart van de Nederlanders aan wel eens te roken. Hoewel het aantal rokers de afgelopen jaren erg terug liep, werden er in 2016 in Nederland toch 200 miljoen sigaretten meer gerookt dan het jaar ervoor. In totaal werden er in 2016 12 miljard (!) sigaretten gerookt.


Uit recent onderzoek is gebleken dat een kwart van de rokers voor zijn 65e sterft. De levensverwachting van zware rokers is gemiddeld 13 jaar korter dan van niet-rokers. In totaal overlijdt 67% van de rokers aan de gevolgen van roken. Als dit nog niet genoeg reden is om te stoppen met roken, dan is het geld wat u kunt besparen als u stopt ook een goede motivatie. Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt, kan bijvoorbeeld al zo'n €2500,- per jaar besparen door te stoppen. U kunt ook fors besparen op uw overlijdensrisicoverzekering. Gemiddeld betalen rokers 70 tot 93 procent meer premie voor hun verzekering dan niet-rokers.

Wat vergoedt uw zorgverzekeraar?

Stoppen met roken is moeilijk, maar niet onmogelijk. Uw huisarts kan u helpen door een persoonlijk programma op te stellen, om u een zetje in de goede richting te geven. Dit wordt uit het basispakket van uw zorgverzekering vergoed. Hiernaast vergoedt uw basisverzekering ook nicotine vervangende middelen zoals pleisters, zuigtabletten, smelttabletten en kauwgom indien uw huisarts dit voorschrijft. Ook de medicijnen die helpen bij het stoppen met roken worden dan vergoed. Dit zijn bupropion, varenicline en nortriptyline. U betaalt voor deze middelen wel eerst het eigen risico van 385 euro per jaar.

Tevens bestaan er cursussen om van uw rookverslaving af te komen. Dit wordt door sommige aanvullende verzekeringen vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder