×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Stoptober? Besparen op uw premie!

Stoptober? Besparen op uw premie!

zaterdag 10 oktober 2015 - door Stefan Bakker

Stoptober? Besparen op uw premie!Stoptober, dat is net als oktober maar dan zonder sigaretten. Stoptober is een initiatief van verschillende deelnemende organisaties, zoals het KWF en de Hartstichting, waarmee zij zich inzetten voor een goede gezondheid van mensen. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich al na één rookvrije maand gezonder en fitter gaan voelen. Daarnaast bespaart u natuurlijk op de kosten van sigaretten. Dit is echter nog niet alles. Heeft u er ook wel eens bij stil gestaan hoeveel geld u kunt besparen aan verzekeringen door te stoppen met roken?


Steeds minder mensen in Nederland roken. Dit komt mede door diverse maatschappelijke initiatieven, zoals Stoptober, maar ook door de gewijzigde normen in onze samenleving. Niet alleen beginnen minder mensen met roken, ook steeds meer mensen stoppen met roken. Heeft u een overlijdensrisicoverzekering en bent u gestopt met roken? Dan is de kans groot dat u uw premie voor deze verzekering flink kunt verlagen.


Enorme premievoordelen bij stoppen met roken

Bij het berekenen van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering maken verzekeraars onderscheid tussen rokers en niet-rokers. Wanneer u rookt betaalt u flink wat meer premie dan wanneer u niet rookt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat rokers gemiddeld 65% meer premie voor hun overlijdensrisicoverzekering betalen dan niet-rokers. De Consumentenbond geeft zelfs aan dat premie-opslagen voor rokers meer dan 100% kunnen bedragen afhankelijk van de aanvangsleeftijd en looptijd van de verzekering.


'Niet-roker' na twee jaar

Indien u in de afgelopen twee jaar helemaal niet hebt gerookt wordt u door de meeste verzekeraars aangemerkt als ‘niet-roker’. U kunt op dat moment een hoop geld besparen op uw overlijdensrisicoverzekering. Verzekeraars zijn namelijk bereid om de premie te verlagen wanneer zij meer zekerheid hebben dat de verzekerde gezond is. Mensen die minder gezond leven betalen daarentegen steeds meer premie omdat het overlijdensrisico groter is. Naast het rookgedrag van mensen kijken verzekeraars aan naar de BMI (Body Mass Index) van mensen.


Invullen niet-rokersverklaring

Bij veel verzekeraars kunt u een niet-rokersverklaring invullen. Hiermee verklaart u dat u in de afgelopen twee jaar niet hebt gerookt. Vaak dient u ook een nieuwe gezondheidsverklaring in te vullen. In de meeste gevallen kunt u fors besparen op uw overlijdensrisicoverzekering als u niet meer rookt. Uiteraard is deze besparing voor iedere situatie anders, maar het loont zeker om dit te onderzoeken.


Wanneer u tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering weer gaat roken moet u dat melden aan uw verzekeraar. Op dat moment zal de niet-rokerskorting vervallen en gaat u weer meer premie betalen voor uw overlijdensrisicoverzekering.


Vergelijk premies van overlijdensrisicoverzekeringen

Er is een dalende trend te zien in de premies van overlijdensrisicoverzekeringen over de afgelopen jaren. Om die reden is het interessant om premies te vergelijken op basis van overlijdensrisico, met name als ex-roker. Verzekeraars hanteren daarnaast uiteenlopende risico’s voor overlijden met betrekking tot rokers. Dit zorgt ervoor dat het vergelijken van premies extra interessant kan zijn voor u.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties