×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Stijging zorgpremies veel hoger dan kabinet belooft?

Stijging zorgpremies veel hoger dan kabinet belooft?

zaterdag 12 november 2016 - door Martine Kroezen

Stijging zorgpremies veel hoger dan kabinet belooft? Op Prinsjesdag is ons kabinet met de voorspelling gekomen dat de premies voor een zorgverzekering in 2017 met €3,50 per maand gaan stijgen. Dit betekent dat u per jaar €42,- meer kwijt bent aan een zorgverzekering. Wij verwachten dat de premie voor veel zorgverzekeringen met veel meer dan €3,50 per maand gaat stijgen. Door het maken van een nieuwe vergelijking voor uw zorgverzekering, zal u in 2017 waarschijnlijk veel geld kunnen besparen.

De premies

De maatschappijen DSW en CZ hebben hun premies voor 2017 al bekend gemaakt. Zij verhogen hun premies beiden met ongeveer €9,- per maand. Als wij de ontwikkeling van de premies in de afgelopen jaren bekijken, verwachten wij dat ook de premies van de andere verzekeringsmaatschappijen met gemiddeld €9,- zullen gaan stijgen. De premieverandering van DSW is namelijk bijna altijd representatief voor de gemiddelde premieverandering van de andere maatschappijen. Voor de definitieve premies moeten we nog een aantal dagen geduld hebben. Op 19 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies voor 2017 bekend hebben gemaakt.

Wat weten we verder al?

Iets dat wel al zeker is, is dat het eigen risico in 2017 voor het eerst in jaren niet stijgt en dus net als dit jaar €385,- bedraagt. Tevens weten we dat mensen met een inlaag inkomen zullen worden gecompenseerd voor de premiestijging. De zorgtoeslag voor alleenstaanden met een laag inkomen zal namelijk met €2,- per maand stijgen, en de zorgtoeslag voor huishoudens groter dan 1 persoon met een laag inkomen zal met €4,- per maand stijgen.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

André zegt: op 12-11-2016 om 17:33
PAKKEN doen ze je, is het niet op het eigen risico dan wel op de premie. Met de verkiezingen zullen ze merken hoe de Nederlanders over deze regering denken.
T. Jansen zegt: op 12-11-2016 om 16:15
Zoals gebruikelijk worden we weer door de overheid een oor aangenaaid. Wie kunnen we nog vertrouwen. De ouderen (zoals wij) zijn de laatste 7 jaren al meer dan 12 % in netto AOW en Pensioen gekort.
j.vink zegt: op 12-11-2016 om 16:08
zorgtoeslag is inkomensafhankelijk,dus wordt niet gecompenseerd,want het loon gaat niet omhoog