×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Steeds minder vergoeding voor aanvullende zorg

Steeds minder vergoeding voor aanvullende zorg

zaterdag 16 december 2017 - door Manon Sijm

Steeds minder vergoeding voor aanvullende zorg

De meeste maatschappijen hebben de dekkingen en premies voor de zorgverzekering gewijzigd. Zo bezuinigen veel maatschappijen bijvoorbeeld op de vergoeding van een bril en fysiotherapie. Daarom is het verstandig om na te gaan of uw huidige zorgverzekering nog wel bij uw zorgbehoeftes past.

Minder vergoeding aanvullende zorg

Veel mensen sluiten een zorgverzekering af en gaan er vervolgens vanuit dat de dekking ieder jaar (nagenoeg) hetzelfde is. Helaas is dit niet het geval. Zo bezuinigen veel verzekeringsmaatschappijen in 2018 fors op de dekking van de fysiotherapie. Zo kan het dus bijvoorbeeld gebeuren dat u uw verzekering heeft afgesloten met 27 fysiotherapiebehandelingen, maar dat het er in 2018 ineens nog maar 20 zijn. Ook wordt er bezuinigd op de vergoeding van een bril. U krijgt dan bijvoorbeeld nog maar 75 euro voor een bril, terwijl u het jaar ervoor 100 euro vergoed kreeg.

Minder mensen met aanvullende verzekering

In 2007 had 93 procent van de verzekerden een aanvullend pakket, maar in 2017 was dit nog maar 84 procent. Mensen sluiten steeds vaker pas een aanvullende verzekering af wanneer ze verwachten of weten deze zorg nodig te gaan hebben. Hierdoor betalen steeds minder gezonde mensen mee aan dit pakket en maken de mensen die wel een aanvullend pakket hebben hier steeds beter gebruik van. Dit zorgt ervoor dat de zorgkosten voor de maatschappijen stijgen en zijn ze genoodzaakt om te snijden in hun dekkingen. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de aanvullende dekkingen nog minder aantrekkelijk worden.

Checken en vergelijken

Het is verstandig om na te gaan of uw pakket nog bij uw zorgbehoeftes past. Ook loont het om een vergelijking te maken. Onze handige vergelijkingsmodule kan uw helpen in uw zoektocht naar een passende zorgverzekering. Via deze module vindt u snel en gemakkelijk een voordelige zorgverzekering die goed bij uw zorgbehoeftes past. U heeft tot uiterlijk 31 december de tijd voor het wijzigen van uw zorgverzekering. Wacht dus niet te lang en bekijk snel of u kunt besparen op uw zorgverzekering.

Wij begrijpen dat het vinden van een passende zorgverzekering voor u een lastig proces kan zijn. Daarom kunt u voor al uw vragen en voor hulp bij vergelijken terecht bij onze klantenservice. Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar op 0228-511211.

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties