×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Steeds meer autoverzekeraars weigeren jongeren

Steeds meer autoverzekeraars weigeren jongeren

zaterdag 19 augustus 2017 - door Martine Kroezen

Geen autoverzekering voor jongeren bij acht verzekeraars!Veel autoverzekeraars staan huiverig tegenover het verzekeren van jongeren. Feit is namelijk dat jongeren over het algemeen meer brokken maken en een stuk roekelozer rijden. Dit is dan ook de reden dat veel autoverzekeraars een premietoeslag voor deze groep rekenen. Maar de verschillen tussen de maatschappijen zijn groot. Vaak kost de duurste autoverzekering voor jongeren namelijk bijna 5 keer zoveel als de goedkoopste! Acht autoverzekeraars accepteren jongeren helemaal niet.

Jongeren niet altijd welkom

Het weigeren van jongeren door autoverzekeraars wordt in Nederland niet gezien als discriminatie. Dit omdat verzekeraars hun motivatie om jongeren niet te accepteren kunnen onderbouwen met feiten over de verhoogde kans op schade. Tot nu toe besloten 8 autoverzekeraars om jongeren te weigeren. Bij sommige van deze verzekeraars, zoals bij Aegon, is men pas welkom vanaf een leeftijd van 31 jaar. Anderen, zoals Reaal, hanteren een leeftijd van tenminste 25 jaar om in aanmerking te komen voor een autoverzekering.

Voor jongeren die een dure of snelle auto willen verzekeren is het aanbod nog een stuk beperkter. De meerderheid van de verzekeraars weigert namelijk om een autoverzekering te verlenen aan jongeren voor een dure en/of snelle auto. Dit omdat zij het risico op schade te groot vinden.

Autoverzekering afsluiten op naam van ouders

Wij maken regelmatig mee dat autoverzekeringen voor jongeren worden afgesloten op naam van de ouders. Zo denken de jongeren een langere premie te kunnen betalen. Maar vaak wordt er dan geen rekening mee gehouden dat er, bij het aanvragen van een autoverzekering, altijd een regelmatig bestuurder moet worden ingevuld. Als je als jongere niet staat aangegeven als regelmatig bestuurder kan het zijn dat je geen uitkering krijgt bij schade. Daarnaast loop je, als je een autoverzekering afsluit op naam van je ouders, na verloop van tijd nog een flinke premiekorting mis. Dit omdat je geen schadevrije jaren opbouwt.

Maak een vergelijking!

Voor jongeren kunnen de premies voor soortgelijke autoverzekeringen dus flink uiteenlopen. Dit is dan ook de reden dat het maken van een vergelijking zeer de moeite waard is. Via de website van VerzekerVoordelig.nl kunt u zo’n vergelijking maken. En natuurlijk bieden wij ook voor jongeren uitstekende autoverzekeringen, tegen een scherpe premie, aan.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

jan zegt: op 29-8-2017 om 23:25
je kunt ze een verhoogde premie laten betalen is ok maar geef het terug aan het einde van bijvoorbeeld 2 jaar degene die schades hebben veroorzaakt door roekeloos gedrag en het is hun schuld gaan op die verhoging nog eens een boete betalen zo scheid je het kaf van het koren.
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 29-8-2017 om 13:46
Beste T. Hoogendijk, Allereerst hartelijk dank voor uw reactie. Wij denken dat uw oplossing zeer moeilijk uitvoerbaar is voor de maatschappijen. De hoogte van de premie wordt namelijk bepaald aan de hand van de verwachte schade van bestuurders bij elkaar. Met andere woorden moeten alle premie inkomsten bij elkaar hoger zijn dan de totale verwachte schade in euro’s. Sommige jongeren zullen een hoger bedrag aan premie betalen dan het bedrag dat ze aan schades claimen. Andere jongeren zullen een lager bedrag aan premie betalen dan ze aan schades claimen. De jongeren die weinig of geen schade claimen betalen dus als het ware mee aan de schade uitkering van jongeren die een groot bedrag aan schade claimen. Als maatschappijen de jongeren die geen schade hebben gemaakt aan het einde van het jaar premie terug gaan betalen, is de kans groot dat de maatschappijen te weinig geld overhouden om alle geclaimde schades uit te kunnen keren.
T. Hoogendijk zegt: op 28-8-2017 om 13:13
Is het geen idee om bij een verhoogde premie het verschil terug te betalen als de jongere geen schade heeft gereden?