×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Slachtoffer van een zakkenroller: ben ik verzekerd?

Slachtoffer van een zakkenroller: ben ik verzekerd?

zaterdag 18 juni 2016 - door Martine Kroezen

Slachtoffer van een zakkenroller: ben ik verzekerd?De zomer komt er weer aan. Door het mooie weer gaat men weer massaal de straat op en worden plaatsen als festivals en toeristische attracties weer veel bezocht. Helaas zijn zakkenrollers ook blij met het mooie weer. Zij slaan namelijk vaak toe op deze drukke plaatsen. Daarom is het handig om te weten welke verzekeringen u kunnen helpen wanneer u bestolen wordt. Omdat veel Nederlanders het slachtoffer worden van een zakenroller tijdens hun buitenlandse vakantie, zullen wij ook toelichten welke verzekeringen u helpen wanneer u in het buitenland bestolen bent.

Diefstal in Nederland

In hoeverre u in Nederland verzekerd bent tegen zakkenrollers hangt er van af of er bij de diefstal gebruik is gemaakt van geweld. Wanneer het ontvreemden van uw spullen gepaard gaat met geweld of een bedreiging, dan valt de diefstal vaak onder de dekking van de inboedelverzekering. U zult wel aangifte moeten doen bij de politie als bewijs voor de verzekeraar.


Echter, vaak komt er bij het zakkenrollen geen geweld aan te pas en worden uw spullen ongemerkt meegenomen. Deze vorm van diefstal valt niet standaard onder de dekking van de inboedelverzekering. Om toch verzekerd te zijn voor alle diefstal buitenshuis, kunt u ervoor kiezen om een inboedelverzekering met buitenhuisdekking af te sluiten.  Met deze buitenhuisdekking bent u altijd verzekerd voor de inboedel die u onderweg bij u draagt.


Wanneer u tijdens een vakantie in eigen land het slachtoffer van een zakkenroller wordt, kunt u de schade ook verhalen op de reisverzekering. U moet er hierbij wel rekening mee houden dat u alleen gebruik kan maken van de reisverzekering wanneer u minstens één overnachting heeft geboekt.  

Diefstal in het buitenland

In het buitenland bent u als toerist een makkelijk doelwit voor zakkenrollers. Het is daarom verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Alle spullen die u meeneemt op uw vakantie vallen onder de bagagedekking en zullen na diefstal tot een bepaald bedrag worden vergoed. Dit bedrag kunt u in de polisvoorwaarden van uw reisverzekering terugvinden. Houdt u er wel rekening mee dat u bij de meeste reisverzekeraars een eigen risico betaalt en dat kostbare spullen vaak maar beperkt gedekt zijn. Ook in het buitenland is het belangrijk om direct aangifte te doen na diefstal.

Applicaties tegen zakkenrollers

Voor de meeste mensen is hun mobiele telefoon onmisbaar; deze staat dikwijls vol met persoonlijke gegevens. Zakkenrollers zijn vaak uit op mobiele telefoons. Gelukkig zijn er een aantal manieren om zakkenrollers tegen te werken:


  • Download een “volg applicatie”: aan de hand van een volg applicatie kunt u uw telefoon bij diefstal terugvinden. Een volg applicatie houdt namelijk de geografische positie van uw mobiele telefoon bij.
  • Noteer het Imei-nummer: dit serienummer van uw mobiele telefoon kunt u achterhalen door *#06# in te toetsen. Ook op de sticker aan de onderkant van de batterij staat dit nummer vermeld. Aan de hand van dit nummer kan de politie een sms bombardement op de nieuwe simkaart van de gestolen mobiel afvuren.
  • Activeer de YUNU-code: als u deze code activeert werkt uw mobiel alleen maar met uw eigen simkaart en doet de mobiele telefoon het niet als de zakkenroller er een andere simkaart inzet.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 1-8-2018 om 14:27
Beste Gerard, Zojuist ontvingen wij uw reactie op het door mij geschreven blog over zakkenrollers en de verzekering. In uw reactie gaf u aan dat u de foto boven het blog schokkend vindt. Ik vermoed dat u deze mening heeft omdat er gebruik is gemaakt van een afbeelding waarop een zakkenroller te zien is met een getinte huid. Wij streven naar diversiteit (in de foto’s) op onze website. Wij proberen daarbij juist niet aan stereotypering te doen. Wanneer u de nieuwsartikelen op onze website bekijkt, zult u zien dat wij bij soortgelijke onderwerpen ook foto’s van blanke personen hebben geplaatst, zoals ook bij onderstaand artikel het geval is: https://www.verzekervoordelig.nl/nieuws/een-inbreker-heeft-20-seconden-nodig-om-uw-auto-leeg-te-halen.aspx Met vriendelijke groet, Martine Kroezen
Gerard zegt: op 1-8-2018 om 14:25
Hopelijk ben jij niet betrokken geweest bij het besluit welke foto er bij jouw tekst kwam te staan. Dit is redelijk schokkend namelijk.