×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Sinterklaas cadeau te laat in huis of stuk: welke verzekering helpt u bij dit ongeluk?

Sinterklaas cadeau te laat in huis of stuk: welke verzekering helpt u bij dit ongeluk?

zaterdag 2 december 2017 - door Martine Kroezen

Sinterklaas cadeau te laat in huis of stuk: Welke verzekering helpt u bij dit ongeluk?PostNL heeft op dit moment te maken met de drukste tijd van het jaar en ook de online webshops, zoals Bol.com, moeten veel extra bestellingen verwerken. Afgelopen week was het namelijk Black Friday en ook Sinterklaas en Kerst staan weer voor de deur. Maar soms gaat het mis met online bestellingen. Als u er bij een conflict met de webshop niet uitkomt dan kan uw rechtsbijstandverzekering u misschien helpen.

Wat zijn uw rechten?

Heeft u online een product besteld dan kunnen er een aantal zaken fout gaan. Zo kan het product kapot, te laat of helemaal niet aankomen. Gelukkig heeft u, als consument, een aantal rechten waar u zich op kunt beroepen als het misgaat. Zo kunt u altijd binnen 14 na ontvangst van het product de koop annuleren. Ook heeft u recht op gratis vervanging als het product stuk gaat binnen de garantietijd. Tevens heeft u recht op ontvangst van het product binnen de levertermijn, welke met de leverancier is afgesproken.

Wat als het mis gaat?

Als er iets mis is gegaan met uw online bestelling kunt u een klacht indien bij de webshop. Vaak komt de webshop dan met een gepaste oplossing. Om te voorkomen dat uw bestelde sinterklaas- of kerstcadeaus te laat binnen komen, is het verstandig om in deze drukke tijd een dag bij de levertijd optellen. Dan kunt u er vrijwel zeker van zijn dat het cadeau op tijd binnen is.

Rechtsbijstandverzekering

Mocht u er niet uitkomen met de webshop, dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering. De rechtsbijstandsverzekeraar zal dan juridische hulp verlenen en een rechtszaak starten als dat nodig is. Echter, vaak helpt de rechtsbijstandsverzekeraar alleen bij grotere aankopen van minimaal 100 tot 250 euro. Ook moet het conflict voldoen aan de voorwaarden die de verzekeraar heeft gesteld.

Nep- webwinkels

Helaas zijn er ook een aantal nep-webwinkels op internet actief. Als u een product bij een van deze nep-webwinkels bestelt kan het voorkomen dat u wel betaalt, maar het product nooit thuis ontvangt. Om dit te voorkomen is het altijd goed om na te gaan of de webwinkel waar u iets wilt bestellen een keurmerk heeft. De keurmerken Thuiswinkel Waarborg, Webshop Keurmerk of Qshops staan bijvoorbeeld voor betrouwbaarheid. Een andere manier om te controleren of de webwinkel betrouwbaar is, is door te zoeken naar recensies van andere consumenten op het internet.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten

U kunt zich niet verzekeren voor een conflict dat al speelt. Een rechtsbijstandverzekering dient hiervoor altijd van te voren afgesloten te zijn. Via onze internetsite kunt u gemakkelijk en snel zo’n rechtsbijstandverzekering afsluiten.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties