×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schijnzekerheid beheerst ons leven

Schijnzekerheid beheerst ons leven

vrijdag 3 april 2015 - door Klaas Kroezen sr.

Iedere gebeurtenis in onze maatschappij waarbij slachtoffers zijn of mensen worden benadeeld zijn aanleiding tot beschermende maatregelen.


De brand in Volendam was een nachtmerrie voor de slachtoffers en hun naasten. De regelgeving voor openbare gebouwen die hierop volgde was enorm. Een brand in een kroeg met verlaagd plafond waarin ook nog eens brandbare attributen hingen was de aanleiding tot het verplicht aanbrengen van brandpreventie voor miljoenen euro’s. Ook ruimtes zoals stenen kerkgebouwen met een plafond op 20 meter hoogte moesten hieraan volledig voldoen.


Vliegtuigkapingen hebben geleid tot verscherpte controles op alle luchthavens. Geen tandpasta of flesje water ontsnapt aan de controle. Miljoenen mensen staan daarvoor dagelijks uren in de rij.


De zogenaamde woekerpolis is de aanleiding tot maatregelen in het verzekeringsvak om in de toekomst iets dergelijks te voorkomen. Medewerkers met klantcontact moeten een eed afleggen om klantvriendelijk te adviseren. Daarnaast zijn alle diploma’s die in het verleden behaald zijn nietig verklaard. Iedereen moet per onderdeel opnieuw examen doen. Een kostenpost van honderden miljoenen euro’s. Dit voor een bedrijfstak welke volgens de politici tegen een veel lagere kostprijs kan werken.


Zo zijn er nog tientallen voorbeelden op te noemen. De vraag die een nuchter denkend mens dan wel mag stellen: ‘Wordt hiermede de mogelijkheid dat een dergelijke voorval in de toekomst weer gebeurt voorkomen?’


Naar mijn bescheiden mening is het antwoord hierop een duidelijk ‘nee’. Er zullen altijd situaties ontstaan die we niet in de hand hebben. Wat echter nog veel vervelender is dat we moeten constateren dat er wereldwijd steeds meer ellende gebeurt. Dat er mensen worden gehersenspoeld om maar onrust te zaaien en rücksichtsloos de meest erge dingen doen tegen de mensheid.


De regeltjes in de financiële wereld zijn aanleiding tot het nog creatiever omgaan met het zoeken naar mazen in de wetgeving op internationale schaal. Belasting betalen is bij de Griekse schatrijke reders niet populair, maar ook alle multinationals zijn hier experts in. Nederland werkt hier graag aan mee door aan multinationals gelegenheid te bieden om vanuit of via postbusbedrijven in Nederland te werken.


Als er iets gebeurd zoals de € 100.000 loonsverhoging voor de top van een bank die door staatssteun gered is geeft de minister als reactie: ‘ik sta er niet achter maar het is binnen de regeltjes’. Alles kan als de regeltjes volgens de geldende wetgeving zijn toegepast. En gebeurt er toch iets? Dan gaat een commissie bekijken of de regeltjes aangepast kunnen worden.


Schijnzekerheid gaat ons leven beheersen.


- Klaas KroezenWat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties