×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schadevrije jaren voortaan 3 jaar geldig

Schadevrije jaren voortaan 3 jaar geldig

zaterdag 5 juli 2014 - door Evert Korse

Schadevrije jaren waren tot op heden één jaar geldig na royement van uw motorrijtuigverzekering. Vanwege recente marktontwikkelingen hebben verschillende verzekeraars hun beleid van het erkennen van schadevrije jaren verruimd.


Een positieve ontwikkeling waar VerzekerVoordelig achter staat. Derhalve worden bij ons voortaan de schadevrije jaren tot maximaal 3 jaar na royement van je motorrijtuigverzekering toegekend. Hiermee heb je langer recht op de reeds opgebouwde jaren met bijbehorende korting.


Op welke wijze kunt u schadevrije jaren aantonen?

Indien de motorrijtuigverzekering wordt beëindigd geeft de Nederlandse verzekeraar het aantal opgebouwde schadevrije jaren door aan de database Roy-Data. Vanaf het moment van beëindiging van de verzekering blijven deze schadevrije jaren 3 jaar van kracht en kunnen dan gebruikt worden voor een nieuwe verzekering. Na afloop van deze 3 jaar vervallen de schadevrije jaren en moet er opnieuw begonnen worden met het opbouwen van schadevrije jaren.


Let wel, schadevrije jaren kunnen slechts voor één lopende verzekering worden gebruikt. Voor een volgende verzekering kunnen deze dus niet meer worden gebruikt.


Wanneer de schadevrije jaren niet in Roy-data staan vermeld kun je opgebouwde schadevrije jaren als volgt aantonen:

Royemenstverklaring / Verklaring buitenlandse verzekeraar

Na beëindiging van je motorrijtuigverzekering ontvang je van de maatschappij een royementsaanhangsel. Hierop staan de opgebouwde 'zuivere' schadevrije jaren vermeld.

Leaseverklaring

Heb je gereden in een lease-auto? Dan kun je de jaren dat je schadevrij hebt gereden met de lease-auto opgeven als schadevrije jaren. Wel dien je hiervoor een originele leaseverklaring in te dienen. Deze verklaring kun je opvragen bij de leasemaatschappij.

Werkgeversverklaring

Wanneer je in de afgelopen jaren in een auto van de werkgever hebt gereden kunnen wij na ontvangst van de originele werkgeversverklaring schadevrije jaren toekennen. Het aantal schadevrije jaren waarop je recht hebt wordt vastgesteld volgens onderstaande regels

  • werkgeversverklaring van 1 of 2 jaren geeft recht op: 0 schadevrij jaar
  • werkgeversverklaring van 3 jaren geeft recht op: 1 schadevrij jaar
  • werkgeversverklaring van 4 jaren geeft recht op: 2 schadevrije jaren
  • werkgeversverklaring van 5 of meer jaren geeft recht op: 3 schadevrije jaren

Evert Korse

Over Evert Korse

Evert is al jarenlang werkzaam bij VerzekerVoordelig.nl en heeft als verzekeringsadviseur daarom ook een belangrijke taak binnen het bedrijf. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen, weet hij situaties vaak snel in te schatten. Met het verspreiden van waardevolle informatie via zijn blogs, probeert Evert u een extra steun in de rug te bieden bij het afsluiten van de juiste verzekering. Lees verder

Reacties

zegt: op 13-9-2017 om 00:36