×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schadevrije jaren schenken aan uw kinderen: is dit mogelijk?

Schadevrije jaren schenken aan uw kinderen: is dit mogelijk?

maandag 28 januari 2019 - door Manon Sijm

Schadevrije jaren schenken: is dit mogelijk?
Schadevrije jaren bouwt u op wanneer u een voertuig heeft verzekerd op uw naam. Jonge bestuurders betalen al meer voor een autoverzekering dan ervaren bestuurders en daar komt ook nog bij dat ze geen opgebouwde schadevrije jaren hebben. Is het mogelijk om uw kinderen opgebouwde schadevrije jaren te schenken?

Wat zijn schadevrije jaren?

Schadevrije jaren worden opgebouwd op basis van de schadevrije verzekeringsjaren van gemotoriseerde voertuigen. Ieder jaar dat u schadevrij rijdt, krijgt u extra korting op uw verzekeringspremie. Des te hoger het aantal schadevrije jaren, des te meer korting u krjigt. Claimt u een schade op uw verzekering, anders dan ruit-, brand-, diefstal- of stormschade? Dan gaat u achteruit in schadevrije jaren. Hoeveel schadevrije jaren u verliest hangt af van de bonus/malus tabel die de maatschappij gebruikt. Schadevrije jaren kunnen op maar één polis tegelijkertijd worden gebruikt voor korting en komen weer vrij als de verzekering is beëindigd. Schadevrije jaren opgebouwd op een scooterverzekering kunnen niet worden gebruikt als korting op uw autoverzekering of motorverzekering.

Schadevrije jaren zijn persoonsgebonden

Het is niet gebruikelijk dat opgebouwde schadevrije worden overgedragen op een ander, maar in de volgende gevallen is het wel mogelijk:

  • Van partner naar (ex-)partner.
  • Bedrijf met dezelfde eigenaar of werknemer die op de polis staat aangetekend als regelmatige bestuurder.
  • Ouders naar zoon/dochter, indien zij reeds op de polis staan aangetekend als regelmatige bestuurder.

Wanneer is er sprake van een regelmatige bestuurder?

Verzekeraars vragen bij het verzekeren van een auto naar de regelmatige bestuurder. Dit is de persoon die het vaakst in de auto rijdt. De premie wordt gebaseerd op de regelmatige bestuurder. Dat is meestal de eigenaar, maar dat hoeft niet. Als uw zoon of dochter van 18 jaar bijvoorbeeld het vaakst gebruik maakt van uw auto, is dit de regelmatige bestuurder. Omdat de regelmatige bestuurder in dit geval een beginnend bestuurder is, zal de premie hoger zijn dan wanneer een ervaren bestuurder is opgegeven als de regelmatige bestuurder. Sommige mensen kiezen er daarom voor om een oudere persoon op te geven als regelmatig bestuurder, maar dit kan grote gevolgen hebben. Het kan leiden tot een lagere schadevergoeding of zelfs tot helemaal geen schadevergoeding wanneer blijkt dat de aanvraag niet naar waarheid is ingevuld.

Hoge premies voor onervaren bestuurders

Ondanks dat jongeren over het algemeen meer betalen voor hun autoverzekeringspremie, zitten er grote verschillen tussen de premies van verzekeringsmaatschappijen. Daarom kunt u bij ons premies van meerdere verzekeringsmaatschappijen vergelijken, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaald. Om een vergelijking te maken zijn slecht enkele gegevens nodig. Maak hier snel een vergelijking.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties