×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schadevrije jaren overdragen van motor naar auto: hoe werkt dat?

Schadevrije jaren overdragen van motor naar auto: hoe werkt dat?

zaterdag 28 mei 2016 - door Stefan Bakker

Schadevrije jaren overdragen van motor naar auto: hoe werkt dat? Heeft u een motor, en gaat u deze inruilen voor een auto? Dan wilt u de schadevrije jaren op de motorverzekering natuurlijk meenemen naar de autoverzekering. En gelukkig is dit mogelijk. U kunt de korting, die is opgebouwd met de motorverzekering, namelijk overdragen aan de nieuwe autoverzekering. Ook als u besluit om naar een andere verzekeraar over te stappen.


Wat zijn schadevrije jaren?

Wilt u schadevrije jaren opbouwen en daarbij korting op uw verzekeringspremie ontvangen? Dan dient de verzekering van een voertuig op uw naam te staan. De opbouw van schadevrije jaren gaat daarna automatisch voor de periode dat uw verzekering loopt. Ieder jaar dat u schadevrije rijdt, klimt u op de bonus/malus-ladder waardoor de zogenoemde ‘no-claim korting’ toeneemt. Deze no-claim korting bepaalt uiteindelijk de hoogte van de verzekeringspremie die u dient af te dragen.


Schadevrije jaren bij een tweede voertuig

In principe zijn de opgebouwde schadevrije jaren maar te gebruiken op één polis. Dit betekent dus dat de korting ofwel op de autoverzekering, ofwel op de motorverzekering van toepassing kan zijn. Bent u dus van plan om een auto te kopen, en de motor tegelijkertijd in de verzekering te houden? Dan kunt u het aantal schadevrije jaren helaas niet meenemen van de motor naar de auto, en zult u dus weer opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren.


Schadevrije jaren na verkoop van de motor

Bent u echter van zins om de motor te verkopen na aankoop van de auto? Dan kunt u eenvoudig doorgeven aan de verzekeraar dat u de motor heeft verkocht, en dat u de schadevrije jaren van deze verzekering graag wilt overzetten naar de nieuwe autoverzekering. Op het moment dat de motorverzekering is beëindigd komen de schadevrije jaren vrij en kunt u deze middels een royementsverklaring aangeven in de aanvraag van een nieuwe autoverzekering.


Schadevrije jaren opbouwen

Heeft u op dit moment zowel een motor als auto in de verzekering? Dan bouwt u dus op twee verschillende polissen schadevrije jaren op. Zoals aangegeven, op het moment dat u besluit om één van de twee vervoersmiddelen te verkopen, dan komen deze schadevrije jaren vrij en kunt u deze eventueel inzetten bij een nieuw voertuig. Sinds kort zijn schadevrije jaren tot maximaal 3 jaar na royement van de motorrijtuigverzekering geldig. Binnen deze periode kunt u de schadevrije jaren dus nog overzetten.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 4-7-2019 om 07:25
Beste Arne, uit je verhaal maak ik op dat je voor de auto 1 schadevrije jaar kunt gebruiken en voor de motor 4 schadevrije jaren. De schadevrije jaren van de bromfiets tellen hier niet in mee. Voor verdere toelichting kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via 0228-511211.
Arne zegt: op 1-7-2019 om 18:48
Beste Stefan, Ik ga een auto kopen, en mijn vader heeft een motor, die ik kan overnemen. Nu heb ik eerder een auto gehad (+/- 1.5 jaar) geleden, met 1 schadevrij jaar, en had ik tegelijk ook een motor met 11 schadevrije jaren (waarvan 7 op de brommer) Bij het opzeggen van mijn autoverzekering kreeg ik een brief dat ik 4 schadevrije jaren had (waarschijnlijk van motor + auto) Nu vroeg ik me af of ik kan kiezen waar ik mijn schadevrije jaren op toepas? of kan ik voor de motorverzekering de 11 jaar gebruiken, en voor de auto de 4 jaar (of het ene jaar?) gr
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 29-4-2019 om 14:04
Beste Stefan, Indien de polis op uw naam is gebleven en u de regelmatige bestuurder was van de auto, kan u de schadevrije jaren meenemen naar een andere autoverzekering, indien de huidige polis beëindigd wordt.
Stefan zegt: op 28-4-2019 om 11:47
Beste, Op mijn ex partner dr naam hadden wij op 2 autos no-claim opgebouwd. Kan ik van 1 auto, die in mijn bezit blijft, deze no- claim meenemen naar een nieuwe verzekering?
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 19-7-2018 om 07:59
Beste Angela, Dit is mogelijk in ons voordeelpakket. De verzekeringen kunnen dan op naam van uw partner worden aangevraagd. Voor uw auto kan u dan als regelmatige bestuurder worden aangegeven. Wij kunnen een offerte voor u maken voor dit voordeelpakket. Hiervoor hebben wij nog wel wat gegevens van u nodig. Om deze gegevens door te spreken kunt u onze klantenservice bereiken op 0228-511211.
angela zegt: op 18-7-2018 om 15:11
ik wil 2 auto's verzekeren en een motor, 1 auto voor mijzelf en de andere auto en motor voor mijn partner, is dat mogelijk op dezelfde polis
Verzekervoordelig.nl zegt: op 2-2-2018 om 08:06
Het kan inderdaad zijn indien u meerdere voertuigen bij een maatschappij verzekerd dat u wel de maximale korting krijgt voor alle 3 de verzekeringen. Dit betreft de korting, de schadevrije jaren bouwt u op per verzekering.
HvdM zegt: op 1-2-2018 om 20:53
Ik begrijp uw beweringen niet. Heb twee auto's en één motorfiets direct verzekerd bij een grote maatschappij en ik krijg voor alles de maximale opgebouwde korting. Is toch ook van de gekke, loop ik in het ene vervoermiddel een ander risico dan in het andere? Nee, dus
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 4-11-2017 om 09:10
Beste heer J.vdH, Schadevrije jaren mogen helaas maar op één voertuig tegelijkertijd gebruikt worden. Als u naast uw auto een motor gaat rijden, zult u helaas weer bij 0 schadevrije jaren moeten beginnen. Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze klantenservice (0228-511211).
J.vdH zegt: op 3-11-2017 om 08:08
Ik ga een auto naast mijn motor rijden. Op de motor heb ik 10 jaar schadevrije jaren opgebouwd. Ik wil deze meenemen naar de auto aangezien dat veel voordeliger is. Kan ik een nieuwe motorverzekering afsluiten (bij nieuwe maatschappij) en dan de schadevrije jaren meenemen naar de autoverzekering? Groet J
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 13-6-2017 om 09:50
Beste meneer Oudshoorn, Zodra u een verzekering beëindigt zijn de opgebouwde schadevrije jaren inderdaad maar 3 jaar geldig. Schadevrije jaren van een bromfietsverzekering kunnen bij ons ook worden gebruikt voor een motor- of autoverzekering. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.
Ron oudshoorn zegt: op 10-6-2017 om 18:24
Al ruim 30 jaar schadevrij auto gereden. De laatste 5 jaar geen auto. Nu opnieuw een motor gekocht, en moet weer het volle pond betalen. Wel sinds jaren een scooterbrommer. Kan ik die noclaim overzetten? De scooter wordt zelden gebruikt
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 4-6-2016 om 14:05
Beste S. Mankoe, U kunt de schadevrije jaren maar op één verzekering tegelijk gebruiken. Bij een tweede auto zult u helaas dus weer opnieuw moeten beginnen met de opbouw van schadevrije jaren. Met vriendelijke groet, Stefan Bakker VerzekerVoordelig.nl
S.Mankoe zegt: op 4-6-2016 om 00:03
Ik wil een tweede auto op mijn naam verzekeren en wil graag mijn opgebouwde no-claim korting ook op de tweede auto laten toepassen. Is dit wel mogelijk? Met vriendelijke groet, S.Mankoe