×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schade door vorst: wat dekt de verzekering?

Schade door vorst: wat dekt de verzekering?

zaterdag 3 maart 2018 - door Martine Kroezen

Schade door vorst: wat dekt de verzekering?Het is Siberisch koud in Nederland en door de stevige oosterwind voelt het nog kouder aan. Het is al een aantal dagen zo koud dat er op veel plekken in het land zelfs geschaatst kan worden. Maar helaas kan de kou ook zorgen voor forse schade aan uw woning. Lees hier wat de verzekering vergoedt.

Schade

Bij vorst ontstaan de meeste schade aan huizen door gesprongen waterleidingen. Meestal merkt u deze schade pas op, wanneer het weer gaat dooien. Een barst in de leiding zorgt dan voor waterschade in uw huis. Vorst kan ook andere soorten schade veroorzaken, zoals een kapotte bloempot, of schade aan de dakgoot doordat deze is bezweken onder het gewicht van ijs of sneeuw.

Wat is gedekt?

Uw opstalverzekering vergoedt schade aan uw huis of schade aan spullen die aan uw huis vast bevestigd zijn. Onder de inboedelverzekering is schade aan losse spullen in uw huis gedekt. Echter, als de schade is ontstaan door achterstallig onderhoud, wordt de schade vaak niet vergoed. Wat precies gedekt is onder uw opstal-en inboedelverzekering kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekeringen.

Vorstschade aan recreatiewoning

Anders dan bij woonhuizen is vorstschade aan uw recreatiewoning vaak niet gedekt op uw recreatiewoningverzekering. Dit omdat recreatiewoningen, zoals een stacaravan, niet voortdurend bewoond zijn, wat het risico op vorstschade groter maakt. Welke schade door vorst precies gedekt is, kunt u ook hier weer terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Schade melden

Als u schade heeft geleden door de vorst is het belangrijk om deze zo snel mogelijk bij ons te melden. De schade kunt u gemakkelijk melden via uw eigen digitale polismap. Wij willen u erop wijzen dat het belangrijk is om de schade niet te repareren voordat u een bericht van ons heeft ontvangen. Dit omdat de maatschappij namelijk vaak een expert wil sturen om de schade te beoordelen.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder