×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schade door natuurramp: wat dekt uw verzekeraar?

Schade door natuurramp: wat dekt uw verzekeraar?

zaterdag 23 juni 2018 - door Martine Kroezen

Schade door natuurramp: is uw huis verzekerd?

Bij een natuurramp is het voor verzekeraars niet mogelijk om iemand de schuld te geven van de schade. Bovendien is het risico op schade door een extreme natuurramp moeilijk in te schatten. Maar wist u dat schade door extreem natuurgeweld hierdoor meestal niet gedekt is?

Extreem natuurgeweld en verzekering

U kunt bij extreem natuurgeweld bijvoorbeeld denken aan overstromingen, aardbevingen en grondverzakkingen en/of -verschuivingen. Het risico op zo'n natuurramp is moeilijk in te schatten voor de verzekeraars; de natuur is erg onvoorspelbaar. Dit is dan ook de reden dat de meeste verzekeraars schade door extreem natuurgeweld niet willen verzekeren.

Extreem natuurgeweld in Nederland

De kans dat een extreme natuurramp Nederland binnenkort treft, is klein. Het grootste risico dat we in Nederland lopen is een overstroming. Wanneer de zeespiegel stijgt zal het risico op een overstroming groter worden. Ook hebben we tegenwoordig te maken met aardbevingen in de provincie Groningen. Echter, deze aardbevingen zijn een gevolg van gaswinning en niet van een natuurramp. Dit betekent dus dat er een aansprakelijke partij is. Als u ook schade heeft geleden door een aardbeving, kunt u uw rechtsbijstandverzekering inschakelen en de schade melden bij het Centrum Veilig Wonen.

Tegemoetkoming overheid

Een extreme natuurramp komt in Nederland niet vaak voor. Toch bestaat de kans dat Nederland in de toekomst getroffen wordt door een extreme natuurramp. Gelukkig heeft de Nederlandse Overheid hier ook over nagedacht en een "wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en zware ongevallen" (WTS) in het leven geroepen. Deze wet houdt in dat u (een deel van) de schade vergoed krijgt, wanneer u slachtoffer wordt van extreem natuurgeweld.

Wat is wel gedekt?

De natuur brengt ons natuurlijk ook minder extreme gebeurtenissen zoals storm, hagel en onweer. Bij dit soort schades kan het schadebedrag ook hoog uitvallen. Voor schade die veroorzaakt wordt door dit soort gebeurtenissen, is het gelukkig wel mogelijk om een verzekering af te sluiten. Via onze website kunt u gemakkelijk verzekeringen vergelijken en afsluiten. Hier kunt u erachter komen wat een brand-, diefstal- en storm dekking voor uw woonhuis precies zou kosten en opleveren.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties