×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schade aan vakantiewoning niet altijd gedekt

Schade aan vakantiewoning niet altijd gedekt

maandag 26 juni 2017 - door Manon Sijm

Schade aan vakantiewoning niet altijd gedekt

Steeds meer Nederlanders ruilen de camping in voor een vakantiewoning. Het kan natuurlijk gebeuren dat u per ongeluk schade aan het huis toebrengt, of dat er brand ontstaat door uw toedoen. Indien u een aansprakelijkheidsverzekering heeft gaat u er natuurlijk vanuit dat deze dit dekt, maar dit is niet altijd het geval.

Nederland

Als het vakantiehuis door uw toedoen beschadigd of afgebrand is, zal de eigenaar de schade op u verhalen. Gehuurde spullen vallen normaal gesproken niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Als u in Nederland een vakantiehuis of een boot huurt, en ze beschadigen door uw toedoen, bent u hiervoor in de meeste gevallen niet verzekerd. Er zijn verzekeraars die deze schade wel dekken, of alleen tot een bedrag van bijvoorbeeld €75.000 euro. U zult dus altijd goed de polisvoorwaarden van de maatschappij moeten lezen, zodat u precies weet waar u wel en niet voor verzekerd bent.

Buitenland

In het buitenland zijn dezelfde voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van kracht als in Nederland. Toch vergoeden de meeste maatschappijen in het buitenland wel de schade die per ongeluk is toegebracht aan de vakantiewoning. Ook hier geldt: lees de polisvoorwaarden goed door, want niet alle verzekeraars dekken deze schade! Wel moet u vaak een waarborgsom betalen voor u het land verlaat, zodat de eigenaar van de woning niet met lege handen staat als u naar huis vertrekt. Dit bedrag kan oplopen tot duizenden euro’s. U kunt in de polisvoorwaarden terugvinden of de maatschappij de waarborgsom ook dekt. Na het afhandelen van de schade kunt u de waarborgsom weer terug krijgen.

Reisverzekering

De meeste reisverzekeringen bieden ook dekking bij schade aan een vakantiewoning. Dit kan variëren van €100 euro tot €1500 euro, tot enkele uitschieters van €25000 euro. Soms zit dit in de standaarddekking en soms is het optioneel. In de polisvoorwaarden kunt u terugvinden of en voor welk bedrag u verzekerd bent.

Vergelijken en afsluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering en/of reisverzekering kan u in veel gevallen behoeden voor grote financiële problemen. Op onze website kunt u aansprakelijkheidsverzekeringen en reisverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties