×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schade aan uw auto door hittegolf?

Schade aan uw auto door hittegolf?

zaterdag 28 juli 2018 - door Martine Kroezen

Schade aan uw auto door hittegolf? De hittegolf waar ons land mee te kampen heeft veroorzaakt een hoop gedoe. Zwetend op het kantoor of de bouwplaats, plakkerige nachten met weinig slaap of verbrand raken na een wandeltocht, we hebben er allemaal last van. Het houdt niet op bij mensen en dieren, ook uw auto lijdt onder de hitte. Er is een kans dat uw auto problemen krijgt en zelfs beschadigd raakt in de hitte.

Oververhitting

De grootste boosdoener is oververhitting van de motor. Het koelsysteem van een auto moet harder werken om de motor koel te houden in de warmte. De hoeveelheid warmte die een hittegolf met zich meebrengt kan soms te veel zijn voor dit koelsysteem, zeker bij oudere auto’s. Dit leidt tot oververhitting. U kan dit op meerdere manieren voorkomen. Als eerste is goed onderhoud aan de auto belangrijk.

U kan hier zelf een rol in nemen door de radiateur van uw auto schoon te houden en het peil van de koelvloeistof en olie te controleren. Verder kan u proberen het gebruik van de accu zo laag mogelijk te houden, vaak is de accu een knelpunt in het koelsysteem. Zaken als de airco lager afstellen of uitzetten helpt hier bij.

Wordt uw motor alsnog te warm? Geef uw auto even een pauze om schade te voorkomen, zet de auto aan de kant en open de motorkap om de warmte te laten ontsnappen. Controleer de koelvloeistof en vul deze bij indien nodig. Heeft u helemaal geen koelvloeistof meer? Ga dan niet rijden en bel direct de wegenwacht. Schade met deze oorzaak wordt in de meeste gevallen alleen bij een All-risk autoverzekering gedekt!

Lakschade

Vogelpoep en andere zaken die op de motorkap van uw auto belanden kunnen schade aan de lak van uw auto veroorzaken. Dit komt niet alleen maar door het zuur, maar ook door het samentrekken en uitzetten van deze materialen door de warmte. Tijdens een hittegolf kunnen de temperatuurverschillen hoog oplopen, zorg daarom dat u uw auto schoon houdt en niet direct onder een boom zet tijdens een hittegolf.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties