×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Schade aan mobiele telefoons minder vaak gedekt op de inboedelverzekering!

Schade aan mobiele telefoons minder vaak gedekt op de inboedelverzekering!

donderdag 20 juli 2017 - door Martine Kroezen

Schade aan mobiele telefoons steeds minder vaak gedekt op de inboedelverzekeringHeeft u schade aan uw mobiele telefoon? De kans is aanwezig dat uw inboedelverzekeraar deze schade niet meer dekt. Deze maand gaven 5 grote inboedelverzekeraars namelijk aan dat zij schade aan mobiele telefoons niet meer willen verzekeren. Heeft u geen verzekering afgesloten bij uw telefoon en wilt u toch verzekerd zijn voor deze mobiele telefoonschade, dan is het goed om na te gaan of deze schades (nog) wel gedekt zijn op uw inboedelverzekering.

Sterke toename claims telefoonschade

Een reden waarom veel verzekeraars mobiele telefoonschade niet meer willen verzekeren, is de sterke toename van schadeclaims voor mobiele telefoons. Er zijn zelfs maatschappijen waar er in het afgelopen jaar wel 15 keer zoveel schadeclaims, gerelateerd aan mobiele telefoons, werden gemeld als 5 jaar geleden. Opvallend is dat het aantal schades als gevolg van het in het toilet laten vallen van de smartphone, zeer sterk is toegenomen. Ook valt op dat de schadebedragen steeds hoger worden.

Maatregelen maatschappij

Om het aantal schademeldingen te beperken hebben veel maatschappijen al maatregelen genomen. Zo hebben ze in de polisvoorwaarden bepaalde schades, met betrekking tot mobiele telefoons, uitgesloten. Tevens hanteren veel maatschappijen een verplicht eigen risico van €100,- of €150,-. Dit eigen risico is vaak hoger dan het bedrag van een mobiele telefoonschade.

De inboedelverzekering en mobiele telefoon schade

Een inboedelverzekering dekt schade aan de inboedel in uw woning, tot een bepaald maximumbedrag. Vaak is schade aan de mobiele telefoon alleen standaard gedekt op de inboedelverzekering wanneer de schade is veroorzaakt door brand- of diefstalschade. De mobiele telefoon moet dan op het moment van diefstal of brand wel in de woning aanwezig zijn. Schade aan de mobiele telefoon veroorzaakt door vallen, stoten of waterschade is vaak niet standaard gedekt op de inboedelverzekering. Dit zijn nou juist de schades die het meest voorkomen. Als u toch voor dit soort schades verzekerd wilt zijn, kunt u vaak voor een elektronica uitbreiding op uw standaard inboedelverzekering kiezen.

Schade uitkering

Het is goed om er rekening mee te houden dat de schade-uitkering bij schade aan een mobiele telefoon nog wel eens lager kan zijn dan het daadwerkelijk geleden schadebedrag. Zoals eerder genoemd ligt het verplicht eigen risico dat veel maatschappijen hanteren, hier voor een deel aan ten grondslag. Ook het feit dat maatschappijen rekening houden met veroudering van mobiele telefoons kan ertoe leiden dat de schade-uitkering lager uitvalt. Tenslotte wordt er bij schades door onzorgvuldigheid, bijvoorbeeld het onbeheerd achterlaten van de mobiel, niet uitgekeerd.

Een inboedelverzekering afsluiten

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel inboedelverzekeringen vergelijken. In de polisvoorwaarden kunt u teruglezen of en wanneer schade aan uw mobiele telefoon gedekt is. Komt u er niet uit? Dan staat onze klantenservice u graag te woord.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties