×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Rijden zonder geldig rijbewijs, ben ik nog verzekerd?

Rijden zonder geldig rijbewijs, ben ik nog verzekerd?

zondag 28 oktober 2018 - door Manon Sijm

Rijden zonder geldig rijbewijs: ben ik nog verzekerd?Uit onderzoek van de NOS op 19 oktober 2018 blijkt dat duizenden mensen rondrijden zonder geldig rijbewijs. Van deze mensen is het rijbewijs ongeldig verklaard, maar zij hebben dit rijbewijs vervolgens niet opgestuurd naar het CBR. Het rijden zonder geldig rijbewijs kan grote gevolgen hebben.

Rijden zonder geldig rijbewijs

Sinds 2016 heeft het CBR al bij meer dan 5000 mensen geconstateerd dat zij een ongeldig rijbewijs bezitten. De politie heeft de afgelopen 3 jaar bijna 3000 mensen staande gehouden die een ongeldig rijbewijs op zak hebben. Een rijbewijs wordt bijvoorbeeld ongeldig verklaard bij oudere mensen die niet meer in staat zijn om te rijden of bij mensen die zijn betrapt met teveel alcohol op achter het stuur. Het op zak houden van een ongeldig verklaard rijbewijs kan een geldboete van 230 euro tot gevolg hebben. Wanneer er gereden wordt met een ongeldig rijbewijs kan deze boete zelfs oplopen tot 8300 euro en riskeer je een een celstraf van maximaal drie maanden.

Wordt de schade vergoed na een ongeval?

De kans bestaat dat het rijden zonder geldig rijbewijs meer dan een boete tot gevolg heeft. Wanneer er een ongeluk wordt veroorzaakt door iemand zonder geldig rijbewijs, kunnen verzekeringsmaatschappijen besluiten de eigen geleden schade niet te vergoeden. De eventuele materiele- of letselschade van de tegenpartij wordt vaak wel vergoed. Deze schade probeert de verzekeraar vervolgens op de veroorzaker van het ongeval te verhalen. Dit bedrag kan hoog uitvallen, zeker wanneer er sprake is van letselschade of iemand door uw toedoen invalide raakt. Dit geldt ook wanneer je de weg op gaat met een rijbewijs dat verlopen is.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties