×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Rijbewijs verlopen: is uw auto dan nog verzekerd?

Rijbewijs verlopen: is uw auto dan nog verzekerd?

maandag 7 mei 2018 - door Manon Sijm

Rijbewijs verlopen: is uw auto dan nog verzekerd?

In Nederland is een rijbewijs tien jaar geldig. Als de verloopdatum nadert, ontvangt u van de overheid een waarschuwing dat u uw rijbewijs moet verlengen. Helaas zien mensen dit bericht nog wel eens over het hoofd of vergeten zij hem alsnog tijdig te verlengen. Maar wist u dat rijden met een verlopen rijbewijs grote consequenties kan hebben?

Boete

Als uw rijbewijs verlopen is, mag u niet meer de openbare weg op met uw voertuig. Doet u dit toch, dan riskeert u een boete van 90 euro. Als u langer dan een jaar met een verlopen rijbewijs rijdt, kan deze boete zelfs oplopen tot 340 euro. De regel dat u opnieuw rijexamen moet doen als uw rijbewijs voor langere tijd is verlopen, geldt alleen als deze sinds juli 1985 niet meer verlengd is.

Verzekering

Veel mensen weten wel dat ze een boete riskeren wanneer zij zonder rijbewijs rijden, maar weten niet dat er nog meer consequenties zijn. In Nederland bent u verplicht minimaal een Wettelijke-Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor ieder voertuig met een kenteken. Als uw rijbewijs verlopen is, bent u niet meer verzekerd wanneer u een ongeluk veroorzaakt. U zult de schade aan uw voertuig en eventueel aan een ander voertuig zelf moeten betalen. Dit kan al oplopen tot een flink bedrag, maar stelt u eens voor dat iemand door uw toedoen invalide raakt. U zult hier een flinke schadevergoeding voor moeten betalen, wat kan oplopen tot honderdduizenden euro’s als iemand bijvoorbeeld arbeidsongeschikt raakt.

Bereken snel uw premie!

Om er zeker van te zijn dat u goed verzekerd bent bij een ongeval, is het verstandig om naast het hebben van een geldig rijbewijs, ook een goede verzekering af te sluiten. Op onze website vindt u meer informatie over de verkeer- en vervoer verzekeringen die wij aanbieden, waaronder de autoverzekering. Hier kunt u ook direct een snelle berekenig maken om te zien welke verzekering voor u het voordeligst is.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 3-1-2019 om 08:29
Beste Toos, Zoals in het artikel ook staat vermeld mag je zonder het bezit van een geldig rijbewijs geen auto besturen. U bent dan ook te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het tijdig verlengen van het rijbewijs.
toos zegt: op 2-1-2019 om 19:10
Hallo, heb vorige week verlenging van mijn rijbewijs aangevraagd (31-12 verlopen). mijn rijbewijs zou 8-1 klaar zijn. Mag ik nog autorijden? En stel dat mijn rijbewijs pas 20-1 klaar is ivm vertraging. Dat is toch niet mijn schuld maar dan mag ik dus 3 weken niet autorijden? ik hoor het graag. Mvg Toos
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 27-12-2018 om 09:19
Wanneer uw rijbewijs is verlopen mag u volgens de wet niet meer met de auto gaan rijden. Dit betekent vervolgens ook dat er geen dekking meer is voor eventuele schade die u aan anderen toebrengt. Indien u toch gaat rijden met een rijbewijs dat verlopen is bent u dus dubbel in overtreding. Het is immers niet toegestaan om te gaan rijden en daarnaast bent u niet verzekerd op het moment dat u schade rijdt bij anderen.
Richard van der Laan zegt: op 24-12-2018 om 14:49
Lees uw voorwaarden. In sommige polissen staat dat u met een verlopen rijbewijs wel degelijk WA verzekerd bent mits u nog niet de leeftijd van 70 jaar heeft bereikt.
VerzekerVoordelig.nl zegt: op 5-11-2018 om 14:56
Dat klopt indien het rijbewijs is ingenomen mag er geen enkel motorrijtuig bestuurd worden.
S van den Berg zegt: op 5-11-2018 om 11:10
Als je rijbewijs wordt ingevorderd door de politie, mag je dan met geen ander voertuig meer rijden behalve met de fiets?