×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Reis annuleren vanwege relatiebreuk: wordt dit vergoed?

Reis annuleren vanwege relatiebreuk: wordt dit vergoed?

maandag 9 juli 2018 - door Manon Sijm

Reis annuleren vanwege relatiebreuk: wordt dit vergoed?

Veel mensen boeken hun vakantie ruim van te voren. Het zou daarom kunnen gebeuren dat tegen de tijd dat u op vakantie gaat, uw relatie is verbroken. De meeste mensen willen na het beëindigen van hun relatie niet meer samen op vakantie. Minimaal één van de twee zal zijn vakantie daarom moeten annuleren. Maar worden deze kosten ook gedekt door uw annuleringsverzekering?

Annuleringsverzekering

Om uw annuleringskosten vergoed te krijgen, zult u een annuleringsverzekering moeten hebben afgesloten bij uw reisverzekering. Daarnaast moet uw annulering een ‘geldige’ reden hebben. Welke redenen als ‘geldig’ worden beschouwd, kunt u terug vinden in de polisvoorwaarden van uw annuleringsverzekering. Voor annulering vanwege een relatiebreuk geldt: alleen personen waarvan hun relatie officieel vastgelegd is als ontbonden, hebben recht op een vergoeding.

Officieel ontbonden relatie

Voor verzekeraars is het lastig te beoordelen of jullie echt een relatie hadden en of deze relatie ook serieus was. Om deze reden wordt een annulering door de meeste verzekeringsmaatschappijen alleen vergoed wanneer dit aangetoond kan worden door middel van officiële papieren. Bij een echtscheiding moet de procedure al in gang zijn gezet, en bij een samenlevingscontract moet deze ontbonden zijn nadat er is geboekt. Sommige maatschappijen vergoeden ook de kosten wanneer er geen contract is, maar je wel kan aantonen dat je samenwoont. Voor de dekking van uw annuleringsverzekering kunt u de polisvoorwaarden raadplegen.

Tips

Als u geen officieel contract heeft met uw partner, is het dus goed om er rekening mee te houden dat u wellicht uw geld kwijt bent als u uw vakantie moet annuleren wanneer de relatie verbroken wordt. Toch zijn er wel een aantal dingen die u preventief kunt doen om de schade te beperken wanneer het toch stuk loopt:

  • U kunt bij het boeken letten op de annuleringsvoorwaarden van een accommodatie. Bij sommige accommodaties kunt u kosteloos annuleren tot een bepaalde tijd voor de geboekte vakantie.
  • Bij sommige vliegtuigmaatschappijen is het mogelijk om voor een extra bedrag een annuleringsverzekering te verkrijgen voor het vliegticket.
  • Bij sommige vliegtuigmaatschappijen is het ook mogelijk om na het boeken voor een bepaald bedrag de naam van het vliegticket aan te passen. Zo kunt u het vliegticket verkopen wanneer deze niet gedekt is onder uw annuleringsverzekering.
  • In plaats van een half jaar van te voren boeken, is het slimmer om een last minute te boeken.
  • Door met de auto op vakantie te gaan loopt u niet het risico dat u het geld van een vliegticket niet terug krijgt wanneer de relatie voorbij is.
  • Daarnaast is een lange vliegreis en een lang verblijf uiteraard heel duur wanneer je deze niet meer kan annuleren en dit ook niet vergoed wordt door je annuleringsverzekering. Ook is het moeilijker om deze reis aan iemand anders te verkopen. Denk daarom goed na voor het boeken van een verre reis.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties