×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Prinsjesdag: Wijzigingen zorgverzekering in 2015

Prinsjesdag: Wijzigingen zorgverzekering in 2015

woensdag 17 september 2014 - door Evert Korse

Zorgverzekering 2015

Zoals gebruikelijk heeft het kabinet op de derde dinsdag van september de miljoenennota voor het komende jaar bekend gemaakt. In onderstaand artikel bespreken wij welke wijzigingen betrekking hebben op de zorgpremie, zorgtoeslag, eigen risico en dekking in de basisverzekering van 2015.

Zorgpremie

Uit de berekeningen van het kabinet zal de zorgpremie in 2015 met € 114,- op jaarbasis stijgen. Hierdoor is iedereen gemiddeld € 1.211,- per jaar kwijt aan de (verplichte) basisverzekering. Aangezien de definitieve premie wordt bepaald door de zorgverzekeraar betreft dit een richtlijn.

Zorgtoeslag

Om de verhoging van de zorgpremie te compenseren voor de laagste inkomens wordt de zorgtoeslag voor deze groep verhoogd. Hogere inkomens zullen juist minder toeslag gaan ontvangen in 2015. De definitieve berekeningen met betrekking tot de zorgtoeslag vinden aan het eind van het jaar plaats, nadat de zorgverzekeraars de premie bekend hebben gemaakt. Verwacht wordt dat de zorgtoeslag voor de lage inkomens, in de zelfde mate wordt verhoogd als de zorgpremie duurder wordt.

Eigen risico 375 euro

In 2015 zal het verplichte eigen risico voor de basisverzekering stijgen naar € 375,-. Dit is een verhoging van € 15,- ten opzichte van 2014. De meeste zorg valt onder het eigen risico, met uitzondering van enkele gevallen, zoals de huisarts.

Dekking basispakket

De dekking in het basispakket zal nagenoeg ongewijzigd blijven ten opzichte van 2014. Een belangrijke wijziging is wel dat vanaf volgend jaar wijkverpleging een onderdeel gaat worden van het basispakket. De wijkverpleegkundigen zullen hierbij een meer zelfstandige rol gaan krijgen. Zij moeten zelf gaan bepalen welke zorg zij gaan leveren aan mensen in de buurt. Zij worden hiervoor bijgestaan door sociale wijkteams. De wijkverpleging zal niet ten laste komen van het eigen risico.

Bron: Zorgwijzer.nl

Evert Korse

Over Evert Korse

Evert is al jarenlang werkzaam bij VerzekerVoordelig.nl en heeft als verzekeringsadviseur daarom ook een belangrijke taak binnen het bedrijf. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen, weet hij situaties vaak snel in te schatten. Met het verspreiden van waardevolle informatie via zijn blogs, probeert Evert u een extra steun in de rug te bieden bij het afsluiten van de juiste verzekering. Lees verder

Reacties

zegt: op 19-8-2015 om 09:33