×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Prinsjesdag: wat zijn de belangrijkste plannen voor de zorg?

Prinsjesdag: wat zijn de belangrijkste plannen voor de zorg?

vrijdag 22 september 2017 - door Manon Sijm

prinsjesdag: wat zijn de belangrijkste plannen voor de zorg? Afgelopen week was het Prinsjesdag. Minister van financiën Dijsselbloem heeft op deze dag de Rijksbegroting gepresenteerd. Dit betekent dat bekend is geworden wat er in 2018 in de zorg gaat veranderen. Wat er voor u verandert leest u in dit artikel.

Eigen risico

Op Prinsjesdag werd bekend gemaakt dat het verplicht eigen risico van de zorg zou stijgen met €15,- en in 2018 dus €400,- zou bedragen. Informateur Gerrit Zalm heeft inmiddels namens de formerende partijen laten weten dat het eigen risico toch niet omhoog gaat. Hiervoor is een spoedwijziging van de wet noodzakelijk. Het is bij wet namelijk vastgesteld dat het eigen risico meestijgt met de zorgkosten.

Zorgpremie

Op Prinsjesdag werd ook bekend gemaakt dat de premie van de basisverzekering met gemiddeld €6 euro per maand zou stijgen. Dit zou uitkomen op een premie stijging van ongeveer €72,- per jaar. De formerende partijen hebben laten weten dat het eigen risico gelijk blijft, maar helaas zullen de zorgkosten toch betaald moeten worden. Om deze reden zal de zorgpremie op jaarbasis nog gemiddeld met €10,- stijgen.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag voor mensen met een laag inkomen gaat omhoog met een automatische stijging van €64,- per jaar. Hoogstwaarschijnlijk komt daar nog rond de €67,- bovenop om de koopkracht van minima gelijk te houden. Het bedrag komt in totaal uit op €1197,- per jaar. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt de zorgtoeslag waarschijnlijk met €194,- tot €2237,- per jaar. Deze bedragen staan nog niet vast. Definitieve cijfers volgen half november nadat de zorgpremies bekend zijn gemaakt.

Basisverzekering

In 2018 wordt de basis zorgverzekering uitgebreid met de volgende behandelingen:

  • Zittend ziekenvervoer bij immuuntherapie voor oncologiepatiënten.
  • 12 behandelingen fysiotherapie bij artrose aan heup- en kniegewrichten.
  • Verzorging kinderen tot 18 jaar die recht hebben op geneeskundige zorg, zoals hulp bij wassen en het innemen van medicijnen.
  • Verschillende medicijnen, zoals nieuwe medicijnen tegen hepatitis C.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder