×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » President Trump: afschaffing Obamacare en hogere zorgpremies Nederland?

President Trump: afschaffing Obamacare en hogere zorgpremies Nederland?

zaterdag 21 januari 2017 - door Martine Kroezen

Veranderingen zorgverzekering Amerikanen maar ook Nederlanders onder Trumps bestuur?Na een lange en heftige verkiezingsstrijd is Donald Trump inmiddels de nieuwe president van de Verenigde Staten geworden. Het punt waar de nieuwe president misschien wel de meeste stemmers mee heeft getrokken is zijn wens om de Obamacare af te schaffen. Dat het een belangrijk punt voor Trump was, is gebleken. Enkele uren na dat hij president werd, heeft hij al een aantal documenten getekend waardoor het proces om Obamacare af te schaffen in werking wordt gezet.  

Wat houdt Obamacare ook al weer in?

Obamacare is een door ex-president Obama in 2013 ingestelde zorgwet. Deze wet regelt onder andere dat armen, gehandicapten, kinderen en zwangere vrouwen in Amerika goedkoop en eenvoudig een zorgverzekering kunnen afsluiten. President Obama vond het belangrijk dat alle Amerikanen een zorgverzekering afsluiten omdat medische behandelingen in de V.S. vaak erg duur zijn. Een bezoek aan de spoedeisende hulp in Amerika kost bijvoorbeeld al $1.265 en de behandeling van een gebroken voet $16.000. Veel mensen kunnen deze hoge kosten niet dragen.

Aan de hand van het inkomen, de grootte van het gezin en de staat waarin iemand woont, wordt gekeken of iemand recht heeft op deze goedkope zorgverzekering. De mensen die er recht op hebben kunnen bij vele private zorgverzekeraars in het land terecht. De Amerikaanse overheid financiert dan een groot deel van de zorgverzekering van deze mensen. Alle Amerikanen die geen zorgverzekering afsluiten, worden aan het einde van elk jaar verplicht om extra belasting te betalen.

Kritiek Obamacare

President Trump bekritiseert de hoge kosten die de instelling van Obamacare voor de Amerikaanse overheid met zich mee hebben gebracht. Daarnaast is de nieuwe president van mening dat niemand gedwongen mag worden om een zorgverzekering af te sluiten. Trump vindt dat Amerikanen door Obamacare gedwongen worden een zorgverzekering af te sluiten. Ook heeft hij kritiek op de invoering van het systeem en de premiestijging die mensen, die gebruik maakten van Obamacare, de afgelopen jaren ervaarden.

Trumps wens

Trump heeft aangegeven dat hij een ander zorgsysteem wil introduceren, waarin iedereen die zich wil verzekeren tegen zorgkosten, dit ook kan doen. Tevens wil hij de kwaliteit van de zorg in Amerika verbeteren en de zorg betaalbaarder maken. Daarnaast wil hij meer transparantie in de prijzen die zorgaanbieders rekenen en wil hij dat de geestelijke gezondheidszorg op de schop gaat. Mocht Trump ervoor kiezen om Obamacare helemaal af te schaffen dan zullen meer dan 20 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering verliezen.

Een ander punt dat speelt in Amerika zijn de kosten die de illegale immigranten met zich meebrengen. Op dit moment geeft de Amerikaanse overheid bijvoorbeeld al ongeveer 11 miljard dollar uit aan gezondheidszorg voor deze illegale immigranten. Trump wil fors gaan bezuinigen op deze kosten.  

Zorgpremie Nederlanders ook omhoog?

Wij Nederlanders importeren veel, vaak prijzige, medicijnen en medische apparaten uit Amerika. Trump heeft aangegeven dat hij de handelsverdragen die Amerika met veel  landen heeft, opnieuw wil gaan bekijken. Dit zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat het importeren van medicijnen en medische apparatuur uit de Verenigde Staten duurder gaat worden voor ons. Als dit het geval is, zullen de zorgkosten in Nederland gaan stijgen. Dit zal er vervolgens weer toe gaan leiden dat onze zorgpremies gaan stijgen. 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Peter zegt: op 23-1-2017 om 09:42
"forse importheffingen gaat instellen" Hoe kan dit de export duurder maken?
Max zegt: op 23-1-2017 om 09:36
import heffingen in de USA voor iets wat je exporteert ? misschien moet je nog een keer lezen wat je nu eigenlijk schrijft.