×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Premie overlijdensrisicoverzekering daalt!

Premie overlijdensrisicoverzekering daalt!

zaterdag 20 mei 2017 - door Martine Kroezen

Premies overlijdensrisicoverzekering dalen!Sinds 2002 zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen met ongeveer 60% gedaald. Tevens worden de verschillen tussen de duurste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen steeds groter. Als u in het verleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten heeft, vraag u zich nu natuurlijk af of u kunt besparen. In dit artikel leggen wij u uit wat uw opties zijn.

Verklaring dalende premies

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe partijen bijgekomen die overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden. De concurrentie voor de bestaande overlijdensrisicoverzekeraars werd groter. Ook zien we dat de kans kleiner is dat mensen jong overlijden. Dit zorgt er weer voor dat het risico voor de verzekeraars kleiner is geworden. Zowel de toegenomen concurrentie als het afgenomen risico voor overlijdensrisicoverzekeraars dragen bij aan de dalende premies.

Kunt u ook besparen op uw lopende verzekering?

De meeste overlijdensrisicoverzekeraars rekenen premieverlagingen niet automatisch door in de premie van al bestaande klanten. Wilt u dus profiteren van de premiedalingen, dan is het zaak dat u zelf actie onderneemt. Helaas vragen veel overlijdensrisicoverzekeraars u opnieuw een gezondheidsverklaring in te vullen als u vraagt om een premieverlaging. Indien uw gezondheidssituatie sinds het aanvragen van uw overlijdensrisicoverzekering achteruit is gegaan, is de kans groot dat u geen premieverlaging krijgt. Echter, er zijn een aantal verzekeraars zoals Reaal en Delta Lloyd die niet vragen om het opnieuw invullen van een gezondheidsverklaring. Bij deze verzekeraars kunt uw polis na een premieverlaging dus zonder problemen oversluiten tegen een lagere premie.

Een nieuwe verzekering afsluiten

Onlangs nog hebben een aantal grote verzekeraar, zoals Taf Quantum Leben, Legal & General en Leidsche verzekeringen hun overlijdensrisicopremies aanzienlijk verlaagd. De premie voor hun overlijdensrisicoverzekeringen daalden tot wel 10%. Dit bewijst maar weer dat nu een goed moment is om na te gaan of u niet te veel premie betaalt voor uw overlijdensrisicoverzekering.

Om hier achter te komen kunt u, na het invullen van een aantal gegevens, een vrijblijvende offerte aanvragen op VerzekerVoordelig.nl. Doordat u op onze website overlijdensrisicoverzekeringen van 16 aanbieders kunt vergelijken bent u verzekerd van een lage premie. Bij vragen staat onze klantenservice u graag te woord.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

J. Willemse zegt: op 24-5-2017 om 23:47
Graag een vrijblijvende offerte
U.A.Beverli zegt: op 24-5-2017 om 17:38
Bij mij gaat de premie bij NIVO uitvaartverzekering iedere jaar omhoog. Ik ben nu bijna 74 jaar.
Cor v d Weijden zegt: op 24-5-2017 om 14:15
Hallo, ik heb ongeveer een half jaar geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Door deze mail ben ik benieuwd of ik ook opnieuw af kan sluiten tegen lagere kosten. Kunt u mij daar een formulier voor sturen? Alvast bedankt. cor v d weijden