×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Overstappen van zorgverzekeraar: waar moet u op letten?

Overstappen van zorgverzekeraar: waar moet u op letten?

zondag 25 november 2018 - door Martine Kroezen

Overstappen van zorgverzekering: waar moet u op letten?

In 2018 is er 44,2 miljoen euro bespaard door mensen die besloten over te stappen van zorgverzekering. Alle zorgpremies voor 2019 zijn bekend. Voor u dus hoog tijd om kritisch te kijken naar uw zorgverzekering. Wellicht kunt u ook geld besparen in 2019 door over te stappen.

Waar moet ik op letten met overstappen?

Voordat u besluit om over te stappen is het verstandig om het aanbod van zorgverzekeringen en zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Het is hierbij belangrijk dat u kijkt naar de volgende punten:

  • De premie.
  • Hoogte van het eigen risico. Het eigen risico is standaard €385,- maar kan verhoogd worden tot een bedrag van €885,- in ruil voor een lagere premie.
  • Type zorgpolis (natura of resitutie). Een naturapolis houdt in dat je alleen recht hebt op volledige vergoeding van de zorgkosten bij zorginstellingen welke een contract hebben met de zorgverzekeraar. Wanneer je naar een niet-aangesloten zorgaanbieder gaat zal je een gedeelte van de zorg zelf moet betalen. Met een resitutiepolis kan je bij iedere zorg instelling terecht. De kosten die worden gemaakt bij een aangesloten zorginstelling worden direct betaald door de zorgverzekeraar. Ga je naar een niet-aangesloten zorginstelling? Dan betaal je de rekening vaak eerst zelf, waarna je deze kan declareren bij de zorgverzekeraar.
  • Aanvullende verzekeringen. Een extra dekking voor zorg welke niet vergoed wordt vanuit je basisverzekering, bijvoorbeeld: tandartszorg, fysiotherapie of orthodontie.
  • De voorwaarden. De voorwaarden kunnen per maatschappij verschillen. Het is daarom belangrijk om in de voorwaarden te kijken of de dingen die u belangrijk vindt gedekt zijn.
  • De verzekeringsmaatschappij. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de verzekeringsmaatschappij als u gaat overstappen.

Hoe moet ik overstappen?

Als u kritisch heeft gekeken en heeft besloten om over te stappen, kunt u de nieuwe verzekering aanvragen. Uw nieuwe verzekeringsmaatschappij zal de aanvraag beoordelen. Nadat uw aanvraag is geaccepteerd, wordt uw oude zorgverzekering automatisch stopgezet. U kunt tot 31 december 2018 overstappen en tot 31 januari 2019 uw zorgpakket wijzigen.

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Inge Nuijten zegt: op 26-11-2018 om 16:17
Martine, heb je ook een vergelijking per zorgverzekering van de vergoeding van gehoorapparaten? Ook in hoeverre apparaten van verschillende kwaliteiten vergoed worden, vanuit basis- en aanvullende verzekering? mvg Inge