×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Overlijdensrisicoverzekering: óók bij een echtscheiding

Overlijdensrisicoverzekering: óók bij een echtscheiding

woensdag 25 mei 2016 - door Stefan Bakker

Overlijdensrisicoverzekering: óók bij een echtscheidingBent u getrouwd in gemeenschap van goederen, en hebben u en uw partner besloten te gaan scheiden?  Dan betekent dit het gezamenlijke vermogen dat u heeft opgebouwd verdeeld zal moeten worden tussen u en uw (ex-)partner. Maar hoe zit het dan met de overlijdensrisicoverzekering die u samen hebt afgesloten? Is het verstandig deze op te zeggen? Het antwoord is nee. Uitleg volgt.


Slecht gevoel

U denkt waarschijnlijk: waarom zou ik een verzekering hebben die na mijn overlijden geld uitkeert aan mijn ex-partner? Het is goed mogelijk dat u een slecht gevoel krijgt bij de gedachte dat uw overlijden ervoor zorgt dat uw ex-partner profiteert van een mooi geldbedrag. Maar er spelen op dat moment andere zaken waardoor u wel genoodzaakt wordt om een dergelijke verzekering af te sluiten.


Financiële gevolgen

Indien u net gescheiden bent, is de kans groot dat u nog steeds financieel afhankelijk bent van elkaar. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het feit dat u de zorg voor de kinderen deelt, of omdat de woning die jullie samen hadden nog niet is verkocht. Komt een van de partners te overlijden? Dan is het vaak zo dat een achterblijvende partner de volledige zorg van de kinderen op zich zal moeten nemen, wat natuurlijk flinke financiële gevolgen heeft. Ondanks het feit dat er sociale regelingen zijn vanuit de overheid is dit bedrag normaal gesproken niet genoeg om kosten te dekken. Hoe u deze financiële gevolgen kunt opvangen? Juist, door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.


Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Gaat u scheiden, en heeft u op dat moment samen een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is het advies om deze niet op te zeggen. Bent u financieel niet meer afhankelijk van uw partner? Of hebt u inmiddels een nieuwe partner gevonden? Dan kunt u ervoor kiezen om de overlijdensrisicoverzekering te beëindigen of de begunstigde op de polis te wijzigen op naam van de nieuwe partner.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties