×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Opzegging van verzekering kan uitsluitend per mail of post

Opzegging van verzekering kan uitsluitend per mail of post

vrijdag 4 juli 2014 - door Ben Jansen Verplanke

Als klanten hun verzekering bij ons willen opzeggen, dan gebeurt dat vaak telefonisch. Wij snappen dat dit de makkelijkste manier lijkt, maar wij dienen de opzegging toch echt via de e-mail of per post te ontvangen. Op deze manier hebben zowel wij als u zelf een schriftelijk bewijs van de opzegging. Zo ben je beschermd in het geval de verzekering onterecht wordt opgezegd en hebben wij altijd de schriftelijke bevestiging om op terug te vallen als er onduidelijkheid bestaat over de status van je verzekering. Die schriftelijke opzegging is dus echt in jouw voordeel.


Er bestaan meerdere redenen om je verzekering op te zeggen. De meest voorkomende reden is toch wel verkoop van bijvoorbeeld de auto, bromfiets etc. Een andere reden is dat je de verzekering bij een andere aanbieder wilt laten lopen. Voor beide redenen geldt dat je je verzekering niet telefonisch op kan zeggen.

Opzegging naar aanleiding van verkoop

Wij hebben bij verkoop van het verzekerde object een bewijs van verkoop nodig. Wanneer het verzekerde object een kenteken heeft dan is dit een kopie vrijwaringsbewijs. Na ontvangst van het kopie vrijwaringsbewijs kunnen wij de polis beëindigen per de verkoopdatum.


Een veel voorkomend misverstand is dat de verzekering, na verkoop van een voertuig, automatisch wordt opgezegd. Dit is dus niet het geval, dit moet je echt even zelf regelen. Dit is zo gebeurt want je hoeft niet meer te doen dan een kopie van het vrijwaringsbewijs (ingescand of foto) per mail aan ons toe te zenden.


Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om het kopie per mail te verzenden mag dit ook per post. Let er wel op dat je het originele vrijwaringsbewijs zelf bewaart. Dit is tenslotte je enige bewijs dat het kenteken niet meer op jouw naam staat.


Als je je oude auto verkoopt en er komt een nieuwe auto voor in de plaats, dan hoef je je verzekering niet op te zeggen. Je kunt in dat geval telefonisch de wijziging aan ons doorgeven. Samen met jou kijken we dan op welke wijze de nieuwe auto verzekert moet worden en wie de voordeligste aanbieder is. Je hebt dan gelijk dekking en kan direct met de auto de weg op.

Bij overstappen naar een andere aanbieder

Bij de overstap naar een andere aanbieder kunnen wij in de meeste gevallen je verzekering opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen. Hierbij geldt wel dat de verzekering minimaal één jaar gelopen moet hebben. Ook hierbij geldt weer dat wij de opzegging per mail of per post dienen te ontvangen.


Natuurlijk kan je altijd per prolongatiedatum (de datum dat de verzekering weer voor een jaar wordt verlengd) de verzekering kosteloos opzeggen, dan vervalt het contract.

Kosten

Wanneer je de verzekering tussentijds beëindigt (dus niet per de contractsvervaldatum), worden er vaak kosten in rekening gebracht door de maatschappij. De hoogte van deze kosten verschilt per maatschappij en per product.


Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties