×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Opnieuw stijging autoverzekeringspremies verwacht

Opnieuw stijging autoverzekeringspremies verwacht

donderdag 18 januari 2018 - door Manon Sijm

Opnieuw stijging autoverzekeringspremies verwacht

Opnieuw gaan de premies van autoverzekeringen stijgen. Met name jongeren en mensen met alleen een WA-verzekering gaan fors meer betalen. Verzekeraars lijden namelijk al jaren verlies op hun autoverzekeringen. In 2016 stonden ze in totaal 450 miljoen euro in de min. Hoe dit komt leest u in dit artikel.

Concurrentie

De grootste reden van de stijging is de grote concurrentie en de toegenomen transparantie. Door het internet wordt het namelijk veel makkelijker voor consumenten om premies en voorwaarden van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Hierdoor zijn veel verzekeringsmaatschappijen genoodzaakt om hun premies te verlagen, ook wanneer zij hierdoor verlies lijden.

Meer schades geclaimd

Een andere reden voor de stijging is dat er meer schades worden geclaimd. Mensen weten beter wat er geclaimd kan worden maar er wordt ook meer schade geleden. Zo is het aantal verkeersongelukken op snelwegen in 4 jaar met 27% gestegen, terwijl het aantal in 2013 nog daalde. Onderzoeken van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid en Veilig Verkeer Nederland tonen aan dat smartphone gebruik in het verkeer de grote boosdoener is. Ook speelt de toegenomen welvaart mee: meer mensen gaan de weg op, waardoor er ook meer ongelukken zijn.

Hogere kosten schade

Naast dat er meer schade geclaimd wordt, zijn de kosten van de schade die geleden wordt ook groter. Dit komt met name door de toegenomen elektronica in de auto’s. Steeds meer auto’s krijgen parkeersensoren en ingebouwde navigatiesystemen. Het repareren van een auto met deze gadgets is vaak een stuk duurder dan het repareren van auto’s die deze gadgets niet hebben. Hiernaast blijven ook de zorgkosten stijgen, waardoor verzekeraars steeds meer kwijt zijn aan letselschade. Ook de kosten voor een advocaat blijven groeien.

Autoverzekeringen vergelijken

Helaas zijn autoverzekeraars dus genoodzaakt om de autopremies te verhogen. Om toch zo voordelig mogelijk uit te zijn is het verstandig om een nieuwe vergelijking te maken voor uw autoverzekering. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. U kunt dit gemakkelijk doen via onze website.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties