×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Op vakantie? Sluit dan gewoon een reisverzekering af

Op vakantie? Sluit dan gewoon een reisverzekering af

vrijdag 4 juli 2014 - door Ben Jansen Verplanke

Dit klinkt misschien een beetje raar voor een tussenpersoon. Maar ik zeg dit puur en alleen om je voor veel ellende te behoeden. Zonder reisverzekering op vakantie gaan brengt een groot risico met zich mee. Vorig jaar ging 12% van de Nederlanders zonder reisverzekering op vakantie bleek uit het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) uitgevoerd door NBTC-NIPO. Dit is een bureau dat het reis- en vrijetijdsgedrag van Nederlanders onderzoekt. Dat is echt 12% te veel.


Ik zou zelf een reisverzekering willen zien als een deel van je vakantie. Je boekt een vlucht, een verblijf, misschien al een huurauto en een dagje weg. Waarom is een reisverzekering dan opeens een punt van overwegen? Op je totale reissom is je reisverzekering vaak maar een fractie van de kosten.


Maar waarom is een reisverzekering dan eigenlijk nodig? Je hebt toch je basisverzekering in Nederland die je medische kosten dekt..?

Ja, dat klopt. Maar je basisverzekering vergoedt maar tot wat je behandeling/consult in Nederland zou kosten. De tarieven voor een simpel consult kunnen vaak vele malen hoger liggen dan in Nederland, in de VS zelfs tot wel tien keer hoger. Dat is voor behandelingen in het ziekenhuis niet anders. Zo wordt je vakantie toch opeens eens stuk duurder als er iets met je gebeurt.


Of je nou met het gezin naar Turkije op vakantie gaat of met je vrienden gaat feesten in Lloret de Mar, een ongeluk zit in een klein hoekje. Of je nou op een stuk glas staat of een voedselvergiftiging op loopt, een bezoekje aan het ziekenhuis is snel gemaakt.


Oke, maar wat moet ik dan allemaal verzekeren met mijn reisverzekering?

Als u elk jaar minstens één keer op vakantie gaat en daarnaast ook nog wel eens een korte trip of weekendje weg gaat, dan is een doorlopende reisverzekering al vaak het voordeligst. Voor de mensen die alleen één keer per jaar op vakantie gaan is er altijd nog de keuze voor een kortlopende reisverzekering.


Je kan de kosten van je reisverzekering ook laag houden door een beperktere dekking te kiezen. Het minimale wat je sowieso wilt verzekeren zijn je bagage,  medische kosten in het buitenland en repatriëring. Daarbovenop is een dekking voor je contante geld ook handig. Zakkenrollers zijn in veel vakantieoorden goed vertegenwoordigd en zo behendig dat ze je ongemerkt van je spullen kunnen ontdoen.


Wat voor reisverzekering je nodig hebt, is volledig afhankelijk van de soort reis die je gaat maken en of je vaak op vakantie gaat. Wat wel voor iedereen geldt, is dat een reisverzekering echt een must is voor je vakantie. Zoals ik eerder al zei moet je het zien als deel van je vakantie, net als je vlucht en verblijf. Ik raad je wel aan om je reisverzekering niet direct bij je reis af te sluiten via het reisbureau maar om een vergelijking te maken op internet. Dat scheelt je vaak veel geld.


Ga je morgen al op vakantie en heb je geen reisverzekering? Stress dan niet, als je vandaag een reisverzekering afsluit dan ga je morgen verzekerd op vakantie. Wij zelf bieden ook een reisverzekering aan. Ga direct naar de doorlopende reisverzekering of de kortlopende reisverzekering.


Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties