×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Onbezorgd op reis? Kies een passende caravanverzekering!

Onbezorgd op reis? Kies een passende caravanverzekering!

dinsdag 2 juni 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

CaravanverzekeringDe zomervakantie komt steeds dichterbij en de vakantiekriebels beginnen te komen. Wanneer u met een caravan op vakantie gaat in Nederland of het buitenland wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn. U wilt de vakantiekriebels natuurlijk niet laten verpesten door een schade die niet verzekerd blijkt te zijn. Maar welke opties zijn er eigenlijk in het verzekeren van uw caravan?

U heeft een nieuwe stacaravan, toercaravan of vouwwagen aangeschaft, maar dan? U wilt deze graag verzekeren, maar wanneer u weinig verstand heeft van verzekeren kan dit een lastig karwei zijn. Graag informeer ik u over de verschillende mogelijkheden die wij hebben bij VerzekerVoordelig.nl ten aanzien van het verzekeren van uw caravan.

Beperkte- en uitgebreide dekking

Onze vergelijking van de caravanverzekering toont opties met een beperkte of uitgebreide dekking. Met een beperkte dekking verzekerd u uw caravan tegen brand, diefstal en storm. Met de uitgebreide versie is de caravan gedekt tegen een eventuele aanrijding en andere van buitenkomende onheilen. Bij onze vergelijking staan deze dekkingen duidelijk weergeven met een + en -.

Soorten waardegaranties

De maatschappijen in onze vergelijking hanteren verschillende soorten regelingen met betrekking tot de dag- en nieuwwaarde van uw caravan.

Waardegarantie

Met de waardegarantie kunt u de verzekerde waarde van uw caravan 1, 3 of 5 jaar vastzetten. Na afloop van deze periode doet de maatschappij u een voorstel om de waarde opnieuw vast te stellen. Zo bent u altijd perfect verzekerd tegen een scherpe premie.

Dagwaarde vergoeding

De dagwaarde van uw caravan wordt bepaald aan de hand van de nieuwwaarde onder aftrek van het bedrag wegens waardevermindering door veroudering of slijtage. Bij de dagwaarde vergoeding wordt uitgegaan van de dagwaarde van de caravan op het moment van schade.

Aanschafwaardegarantie

De aanschafwaardegarantie van keert de aanschafwaarde van uw caravan uit indien deze total loss raakt. Deze waardegarantie kunt u voor 3 jaar vastzetten. Na deze periode wordt echter weer uitgegaan van de dagwaarde van de caravan.

Nieuwwaardegarantie

Met de nieuwwaardegarantie kunt u de nieuwwaarde van uw caravan vastzetten voor 5 jaar. Na deze periode wordt, net als bij de aanschafwaardegarantie, weer uitgegaan van de dagwaarde van de caravan.

Omschreven begrippen caravanverzekering

Bij het afsluiten van een caravanverzekering dient u dus rekening te houden met de leeftijd van de caravan , hoe u gedekt wilt zijn, hoe lang u de cataloguswaarde wilt vastzetten en of u extra dekkingen wilt. De eerste stap in het vergelijkingsproces biedt u de mogelijkheid om opties aan te vinken voor extra dekkingen zoals hagelschade, inboedel en accessoires.

Cataloguswaarde

Indien u de originele aankoopnota heeft kunt u deze waarde aanhouden. Als u een fabriekscaravan heeft kunt u de cataloguswaarde meestal achterhalen via de importeur of dealer. Aan de hand van het merk, type en bouwjaar kan er in veel gevallen een nauwkeurige omschrijving gegeven worden van de oorspronkelijke cataloguswaarde. Ook kunt u de caravan eventueel laten taxeren.

Aankoop- of dagwaarde

De dagwaarde is het bedrag dat uw caravan op dat moment waard is. Voor de dagwaarde zijn rekentools te vinden op internet. Kijken naar vergelijkbare caravans op sites met occasions geeft vaak een goede indicatie. Het opgeven van de dagwaarde is van belang als u schade heeft. Indien een eventuele schade meer kost dan dat de caravan op dat moment waard is wordt de caravan total loss verklaard.

Hagelschade

Hagelschade is één van de meest voorkomende schades aan caravans en wordt dan ook vaak als extra dekking gekozen.

Hagelbestendig dak

Een hagelbestendig dak is een dak gemaakt van schuimmateriaal met een speciale bovenlaag die de klappen van de hagelstenen opvangt. Met een hagelbestendig dak krijgt u korting op uw premie.

Mover

Een mover is een apparaat waarmee u met een afstandsbediening de caravan zonder duwen of trekken naar zijn plaats kunt manoeuvreren. Er zijn losse en gemonteerde movers.

Voortent/luifel en nieuwwaarde

U kunt uw voortent/luifel meeverzekeren, hiervoor geldt dezelfde dekking als op uw caravan. De nieuwwaarde is het bedrag dat op uw nota staat vermeld.

Inboedel

Onder de inboedel wordt gerekend hetgeen wat u meeneemt als u op reis gaat met uw caravan. Dit zijn spullen die u binnen gebruikt en niet standaard bij de caravan horen zoals bestek, beddengoed en uw televisie.

Accessoires

Accessoires zijn toevoegingen aan de standaarduitvoering van uw caravan. Dit zijn bijvoorbeeld antennes, fietsenrek en zonnepanelen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties