×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Nieuwste trend: het hoverboard. Ben ik verzekerd?

Nieuwste trend: het hoverboard. Ben ik verzekerd?

zaterdag 10 december 2016 - door Manon Sijm

Nieuwste rend: hoverboard. Hoe verzeker ik deze?

Sinterklaas is weer uit het land, en heeft waarschijnlijk veel kinderen blij gemaakt met een hoverboard. Hoverboarden zijn zeer populair onder kinderen en jongeren. Toch is het niet zonder gevaar, want ze kunnen wel 25 km/u gaan. Het is dus belangrijk om te weten of een hoverboard verzekerd kan worden en hoe uw kind verzekerd is wanneer hij/zij schade toebrengt aan een ander.

Wat is een hoverboard?

Een hoverboard kan worden gezien als een gemotoriseerd skateboard, die beweegt wanneer je voor- of achteruit leunt. Ondanks dat hij zeer populair is onder kinderen, valt het hoverboard wettelijk gezien niet onder speelgoed, maar onder motorvoertuig. Een hoverboard werkt op een oplaadbare batterij en is vergelijkbaar met een segway, maar dan zonder stuur. Omdat het hoverboard geen stuur heeft, is hij afgekeurd als motorvoertuig, en mag hij alleen gebruikt worden op eigen terrein. Wanneer je toch de openbare weg op gaat met het voertuig, dus ook op de stoep, riskeert u een boete van €180,- tot €360,- en kan het hoverboard worden ingenomen.

Schade aan hoverboard verzekeren

De prijs van een hoverboard ligt tussen de €300 en €800, dus niet gek dat u deze wil verzekeren. Helaas is er geen speciale verzekering voor hoverboarden. Omdat het hoverboard een afgekeurd motorrijvoertuig is (en dus geen kenteken heeft), kunt u er geen motorrijtuigenverzekering voor afsluiten. Ook valt het hoverboard niet onder de inboedelverzekering, omdat het een motorrijtuig is. Diefstal en brandschade zijn dus niet gedekt. Het komt met regelmaat voor dat de batterij van een hoverboard in de brand vliegt, en er bestaat zelfs ontploffingsgevaar. Als u besluit een hoverboard aan te schaffen is het dus belangrijk om u goed te informeren en voor een betrouwbaar merk te gaan.

Schade aan anderen

Omdat een hoverboard valt onder motorrijtuig, dekt uw aansprakelijkheidsverzekering het niet wanneer u schade toebrengt aan een ander. Sommige verzekeraars maken een uitzondering, en laten het hoverboard onder de categorie ‘speelgoed’ vallen, mits ze niet harder kunnen dan 5, 10 of 16 km/u (afhankelijk van de verzekeraar). Veel hoverboarden kunnen snelheden van 20-25 km/u behalen. Bij schade kunt u in dit geval geen beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties