×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Naar Griekenland op vakantie? Wees goed voorbereid!

Naar Griekenland op vakantie? Wees goed voorbereid!

donderdag 18 juni 2015 - door Stefan Bakker

Sluit een goede reis- en annuleringsverzekering af voor uw reis naar Griekenland deze zomer!Gaat u naar Griekenland op vakantie? De reisbrancheorganisatie ANVR heeft een duidelijke waarschuwing gegeven aan reizigers die van plan zijn om naar Griekenland te gaan. Neem voldoende contant geld mee en zorg voor een goede reis- en annuleringsverzekering. Dit advies komt voort uit de oplopende spanning rond de Griekse schuldenkwestie. Volgens de ANVR is het goed om op alles voorbereid te zijn, dus ook op een mogelijk faillissement van Griekenland.


De spanningen over een eventuele ‘Grexit’, waarbij Griekenland de eurozone zou verlaten, zijn het afgelopen weekend flink opgelopen na afbraak van de gesprekken tussen het land en zijn schuldeisers. Als Griekenland voor 1 juli niet alsnog akkoord gaat met zijn schuldeisers, dreigt er een noodtoestand. Om deze reden raad de ANVR aan om contant geld mee te nemen en een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.


Extra contant geld meenemen

De situatie in Griekenland is op dit moment erg onzeker. Mochten de onderhandelingen tussen Griekenland en de EU misgaan, dan kan dit gevolgen hebben voor toeristen. Het kan zomaar zijn dat de banken een aantal dagen zullen moeten sluiten, wat pinnen natuurlijk lastig maakt. De ANVR adviseert mensen daarom extra contant geld mee te nemen voor als er geen geld meer uit de pinautomaten komt. Ook een creditcard kan van pas komen.


Als u veel contant geld meeneemt op vakantie, is het verstandig om dit mee te verzekeren op uw reisverzekering. Via VerzekerVoordelig.nl kan contant geld worden afgesloten als aanvulling op de bagagedekking voor €750 per polis, per reis. Zorg er wel voor dat u kunt bewijzen dat u zoveel geld bij u hebt, bijvoorbeeld door middel van pinbonnen. Om de schade vergoed te kunnen krijgen is het ook belangrijk dat u aangifte doet bij de plaatselijke politie van de diefstal.


Reis- en annuleringsverzekering

Ook is het belangrijk om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Indien u niet naar huis kunt door stakingen en u langer in Griekenland moet blijven, kunt u bijvoorbeeld een beroep doen op uw reisverzekering. De reisverzekering biedt dekking voor noodzakelijke extra reis- en verblijfskosten.


Afhankelijk van de soort annuleringsverzekering die u heeft, kunt u een vergoeding krijgen voor vertrekvertraging. Mocht u pas later naar Griekenland kunnen vertrekken in verband met de situatie in het land, dan heeft u recht op een vergoeding bij een vertraging van acht uur of meer tot maximaal drie vakantiedagen.


Populaire vakantiebestemming

Ondanks alles neemt de belangstelling voor reizen naar Griekenland toe. Veel toeristen hopen op een goedkope vakantie nu Griekenland in financiële problemen verkeert. Volgens de ANVR ligt het aantal boekingen voor pakketreizen dit jaar ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. Daarmee completeert Griekenland nog steeds de top drie populairste vakantiebestemmingen, waar Turkije op een eerste plaats staat en Spanje op een gedeelde tweede.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties