×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Motorrijden in de herfst: zo houdt u het veilig

Motorrijden in de herfst: zo houdt u het veilig

woensdag 20 september 2017 - door Martine Kroezen

Motorrijden in de herfst: zo houdt u het veilig De herfst is begonnen en dit betekent dat de weersomstandigheden verslechteren. Een grote groep motorrijders zal daarom besluiten om niet meer op de motor te stappen totdat de lente weer is aangebroken. De andere groep motorrijders zal in de herfst en winterperiode wel gewoon door blijven rijden. Wij zetten voor u op een rij waar u rekening mee moet houden als u in de herfst of de winter toch met de motor de weg op gaat.

Extra gevaren in herfst en winter

Rijden met de motor wordt gevaarlijker als het wegdek niet droog en schoon is en als het zicht beperkt is. In de herfst komt het nog wel eens voor dat het wegdek nat is en dat er bladeren op de weg liggen. Een motor kan, als dit het geval is, snel grip verliezen. In de winter en soms ook in de herfst kan het voorkomen dat het sneeuwt of ijzelt. Het is niet verstandig om in deze weersomstandigheden met de motor de weg op te gaan. Zelfs goed getrainde motoragenten gaan met sneeuw of ijzel namelijk de weg niet op.

Motorrijden met slecht weer

In de herfst en winter kan het veel regenen. Om ervoor te zorgen dat u de grip op de weg behoudt, is het verstandig om uw snelheid aan te passen, genoeg afstand te houden en geen bruuske manoeuvres te maken. Ook moet u er rekening mee houden dat bepaalde weggedeeltes zoals witte lijnen, putdeksels en trambanen glad worden bij regen. Deze weggedeeltes kunt u dan ook beter vermijden. Door regen kan het vizier ook beslaan. Er zijn verschillende middelen beschikbaar die dit tegengaan.

Goede motorkleding

Als uw motorkleding niet waterdicht is, zorgt dit er bij regen voor dat u koud wordt en dat u zich niet goed gaat voelen. Uw reactievermogen zal hierdoor verminderen en dit zal weer tot gevolg hebben dat u minder veilig gaat rijden. Dit is dan ook de reden dat het belangrijk is dat u in de herfst en winter een waterdicht motorpak draagt. Vooral in de herfst komen er nogal eens grote temperatuurschommelingen voor. In dit jaargetijde is het daarom ook verstandig om meerdere lagen kleding onder uw motorpak aan te doen. Op deze manier kunt u uw lichaam op de juiste temperatuur houden.

Controleer de staat van uw motor

Voor een goede grip op de weg is het ook belangrijk dat u de staat van de banden nog eens controleert bij het ingaan van de herfst. Zorg ervoor dat de bandenspanning goed is en dat u de banden op tijd vervangt. Omdat de remweg bij slecht weer langer is, doet u er ook goed aan om de remmen nog eens te controleren. Tenslotte is het belangrijk dat u gezien wordt, ook tijdens slecht weer. Controleer daarom de verlichting van de motor regelmatig.

Sluit een passende verzekering af

Via onze website kunt u gemakkelijk verschillende motorverzekeringen vergelijken. Mocht u bij de groep motorrijders horen die alleen in de lente en zomer op pad gaat met de motor, dan kunt bij ons kiezen voor een winterstopdekking. U betaalt dan een lagere premie, maar bent in de maanden dat de winterstopdekking van kracht is niet verzekerd. Tenslotte is het bij ons ook mogelijk om uw helm, motorkleding en schoenen mee te verzekeren.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder