×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Moet ik een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

Moet ik een aanvullende zorgverzekering afsluiten?

dinsdag 3 november 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

Moet ik een aanvullende zorgverzekering afsluiten?Iedere Nederlander boven de 18 jaar is verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering is een verplicht deel van de zorgverzekering. Naast de basisverzekering kunt u zich ook aanvullend verzekeren, afhankelijk van eventuele (toekomstige) zorgbehoeften. Een aanvullende zorgverzekering is echter niet verplicht. Heeft u het komende jaar meerdere bezoeken bij de orthodontist gepland staan? Dan doet u er verstandig aan om hiervoor een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Wat zit er in het basispakket?

Het basispakket is vastgesteld en bij iedere verzekeraar hetzelfde. Zorgverzekeraars moeten iedereen accepteren voor het wettelijk verzekerde basispakket. Het basispakket vergoedt veelgebruikte geneeskundige zorg, geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. Zorgverzekeraars vergoeden fysiotherapie, psychische zorg, ziekenvervoer en tandheelkundige zorg gedeeltelijk. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staat vermeld wat er precies vergoed wordt en onder welke voorwaarden.

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die u bovenop uw basis zorgverzekering kunt afsluiten. Als u hoge ziektekosten heeft of deze verwacht is een aanvullende zorgverzekering aan te raden. Als u bijvoorbeeld veel sport en blessuregevoelig bent of een grote kans is op blessures aanwezig is, kunt u overwegen om een aanvullende zorgverzekering nemen voor fysiotherapie. Veel mensen sluiten een tandartsverzekering af omdat er weinig wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer u een bepaalde zorgbehoefte hebt kunt u kijken welke aanvullende verzekering voor u van toepassing is. Vervolgens heeft u vaak de mogelijkheid om diverse pakketten te kiezen. In het aanvraagproces van de zorgverzekering kunt u aangeven welke aanvullende verzekeringen u zou willen toevoegen.

Aanvullend verzekerd, nodig of niet?

Mensen die gezond zijn en weinig zorg nodig hebben kunnen ervoor kiezen geen aanvullende verzekering te nemen. Het basispakket dekt namelijk alle noodzakelijke hulp, zoals een bezoek aan de huisarts. Wilt u meer zekerheid en is het voordeliger voor u om iedere maand iets meer premie te betalen? Dan is het kiezen voor een passende aanvullende zorgverzekering zeker een optie. Let wel op, een aanvullende verzekering betekent niet direct dat alle zorgkosten worden vergoed. Vaak is er een maximaal aantal behandelingen of een maximale vergoeding van toepassing. Voor meer informatie over specifieke verzekeringen kunt u de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeringen raadplegen of contact opnemen met uw zorgverzekeraar. 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Zorgverzekering berekenen