×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Minder schade door vuurwerk en vandalisme tijdens jaarwisseling

Minder schade door vuurwerk en vandalisme tijdens jaarwisseling

dinsdag 9 januari 2018 - door Martine Kroezen

Schade tijdens de jaarwisseling valt meeDe eerste week van 2018 is alweer achter de rug. Elk jaar worden er vlak na de jaarwisseling flink wat schades als gevolg van vuurwerk en vandalisme gemeld. Hoe groot de geschatte schade dit jaar precies is en wat u kunt doen als u ook schade heeft opgelopen, leest u hieronder.

Hoeveel schade?

Het Verbond van Verzekeraars heeft een schatting gemaakt van de totale schade als gevolg van vandalisme en vuurwerk tijdens de jaarwisseling en kwam hierbij uit op een bedrag van 13 miljoen euro. Vorig jaar lag dit bedrag ruim 1 miljoen euro hoger. Wellicht dat het slechte weer invloed heeft gehad op het lager uitgevallen schadebedrag. In dit bedrag zijn de medische kosten van letselschade en arbeidsongeschiktheid overigens niet opgenomen. Dit omdat deze kosten zeer moeilijk te berekenen zijn. Het werkelijke schadebedrag ligt dus hoger.

Aard van de schades

Volgens het Verbond van Verzekeraars zorgde zwaar en illegaal vuurwerk voor de meeste schade aan motorrijtuigen en huizen. Helaas zijn er tijdens de afgelopen jaarwisseling ook hulpverleners belaagd met dit soort vuurwerk en is er door dit soort vuurwerk veel letselschade opgelopen. Het Verbond van Verzekeraars pleit ervoor om schadeveroorzakers aan te pakken en probeert samen met Justitie opzettelijk veroorzaakte schade te verhalen op de daders.

Schade melden

Heeft uzelf schade opgelopen tijdens oud & nieuw en heeft u deze schade nog niet gemeld, dan kunt u deze schade melden via uw eigen digitale polismap. Brandschade aan uw huis of inboedel is meestal gedekt op uw opstal- of inboedelverzekering. Voor schade aan uw auto kunt terrecht bij uw autoverzekering en voor letselschade bij uw zorgverzekering.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties