×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Minder premie betalen in de winter?

Minder premie betalen in de winter?

zaterdag 12 september 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

Minder premie betalen in de winter? Koude en gure winterdagen met veel neerslag nodigen niet uit om eens lekker met de motor erop uit te gaan. Toch zijn er motorrijders die het hele jaar door rijden, weer of geen weer. Bent u iemand die alleen op mooie (zomer)dagen de motor pakt? Dan is een winterstoppolis wellicht iets voor u. Uw motor staat in de herfst en winter veilig opgeborgen en zorgt bij sommige verzekeraars voor een korting op uw motorverzekering.


Welke aanbieders bieden een winterstopregeling?

Wij bieden meerdere verzekeraars aan die een winterstop hanteren. De winterstop van de verzekeraars eindigt altijd op 1 maart. De ingangsdatum verschilt per verzekeraar, meestal begint de periode op 1 of 15 december. Hieronder vindt u een overzicht van de verzekeraars die een winterstop aanbieden op VerzekerVoordelig.nl.


Verzekeraar Winterstop Ja/Nee Periode
Reaal Nee
Allianz Nederland Nee
Generali Nee
Voogd & Voogd Ja 1 december tot 1 maart
De Goudse Nee
Delta Lloyd Nee
Avero Achmea Nee
London Verzekeringen Ja 15 december tot 1 maart
Unigarant Ja 15 december tot 1 maart
Europeesche Verzekeringen Ja 1 december tot 1 maart
ASR Nee

Het voordeel van een winterstopregeling is dat u korting ontvangt op uw premie omdat u de motor in de wintermaanden niet gebruikt. Daarnaast is de kans op een ongeluk in de winter groter door bijvoorbeeld sneeuw en ijzel. Een winterstop is dus ook veiliger voor uzelf.


Bij een winterstop dient u rekening te houden met de volgende zaken:

  • In deze periode is de motor niet verzekerd, er is dus geen dekking voor het rij-risico. U mag tijdens deze periode niet rijden en zelfs de motor niet op de openbare weg parkeren. Als u heeft gekozen voor een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking blijven schade door diefstal en storm wel verzekerd.

  • De motor moet in een motorstalling, garage of garagebox geplaats worden. Doet u dit niet dan riskeert u een boete.

  • U moet uw motor tijdelijk schorsen bij het RDW, de kosten voor het schoren zijn € 24,00. Daartegenover staat dat er tijdens de winterstop geen motorrijtuigenbelasting betaald hoeft te worden.

  • Het premievoordeel bij alleen een WA-verzekering is minimaal en bedraagt gemiddeld €10,00 per jaar.


Premievoordeel?

Heeft u een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking? Dan blijft deze van kracht en is het premie voordeel is groter. Het totale premievoordeel bestaat dan uit het wegvallen van de WA-premie en de korting op de cascodekking. De hoogte van het premievoordeel hangt af van uw verzekering, de waarde van uw motorfiets, uw leeftijd, waar u woont en hoeveel schadevrije jaren u hebt.


Een winterstop kan dus voordelig zijn als u een WA Beperkt Casco of WA Casco dekking heeft. Bent u alleen WA verzekerd? Dan adviseren wij u om een jaardekking te nemen. U kunt in de vergelijking van uw motorverzekering op onze website aangeven of u een jaardekking of een zomerdekking wenst.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties