×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Mijn boot onverzekerd? Ik denk er niet aan!

Mijn boot onverzekerd? Ik denk er niet aan!

woensdag 26 augustus 2015 - door Stefan Bakker

Mijn boot onverzekerd? Ik denk er niet aan!Een boot is voor veel mensen een grote investering waar zij jarenlang plezier mee hopen te hebben. Daarom is het verstandig om een bootverzekering af te sluiten die eventuele schades en diefstal dekt. Een groot deel van de Nederlandse booteigenaren blijkt echter niet verzekerd te zijn.


Onverzekerd varen zorgt voor grote financiële risico’s

Het feit dat veel booteigenaren in Nederland niet verzekerd zijn zorgt voor een behoorlijk financieel risico. Niet alleen schade aan de eigen boot levert grote problemen op, ook schade aan andermans eigendom kan leiden tot een enorm financieel verlies. Bij letselschade kan een schadeclaim zelfs nog vele malen groter zijn. Een goede bootverzekering biedt hierin uitkomst.


Schade en diefstal aan boten

Uit onderzoek van schadespecialist CED blijkt dat 20% van alle watersporters in Nederland niet verzekerd is. Momenteel telt Nederland 500.000 geregistreerde watersporters. Dit betekent dat 100.000 van hen niet verzekerd zijn. Uit het onderzoek blijkt ook dat een gemiddelde bootschade zo’n € 8.560,- betreft. Over het algemeen zijn mensen zonder vaarbewijs niet per definitie de grootste aanstichters van schades. Het is juist de groep snelle motorbootvaarders met vaarbewijs dat naar verhouding de meest schades maakt. In een eerdere blog over bootschade heb ik de top 10 meest voorkomende bootschades uitgelicht. Veelvoorkomende bootschades genoemd door het CED zijn hieronder vermeldt:


  1. Schade door aanvaring

  2. Schade aan de bodem van de boot door obstakels onder water

  3. Stormschade


En dan hebben we het nog niet eens over de diefstal van een boot. Over het algemeen wordt slechts 5% van de gestolen boten teruggevonden, terwijl dit bij buitenboordmotoren slechts 1% betreft. Verzekeraars hebben hier dan ook een grote kostenpost aan.


Zorg voor goede bootbeveiliging

Veel boten en bootmotoren blijken in de praktijk niet of nauwelijks beveiligd te zijn. Dit brengt dieven natuurlijk in een riante positie. Dieven zijn zich veelal bewust van de slechte beveiligingsstatus van boten waardoor zij een gemakkelijk doelwit zijn. Indien een buitenboordmotor niet extra beveiligd is kan deze met het losmaken van een aantal schroeven gemakkelijk ontvreemd worden. Het aanbrengen van simpele sloten op boten werkt vaak ook niet. Als de mogelijkheid zich aandoet worden deze binnen de kortste keren doorgeknipt door criminelen.  Een sterk slot met een keurmerk maakt de kans stukken kleiner dat uw spullen gestolen worden.


Heeft u een bootverzekering afgesloten bij VerzekerVoordelig.nl? Dan ontvangt u korting op de aankoop van beveiligingsproducten bij watersportbeveiliging.com. De hoogte van de korting is afhankelijk van de door u gekozen verzekeringsmaatschappij, maar kan oplopen tot wel 25%!


De kans op diefstal blijft natuurlijk altijd deels aanwezig. Het aanbrengen van goede sloten is een stap in de juiste richting. Daarnaast voorzien wij u graag in 8 extra tips om diefstal van uw boot of buitenboordmotor te voorkomen.


Leg bootgegevens vast

Bij een eventuele diefstal van uw boot en/of buitenboordmotor is het belangrijk om een goede omschrijving te kunnen geven van het vaartuig. Veel booteigenaren kunnen geen specifieke omschrijving of kenmerken meegeven en hebben vaak geen foto’s of serienummers bij de hand. Op deze manier wordt het voor de politie erg lastig om uitkomst te bieden.


Een boot is een kostbaar bezit. U moet er toch niet aan denken dat er iets met dat kostbare bezit gebeurt en dat blijkt dat u niet of onvoldoende verzekerd bent! Helaas komt diefstal van boten veel voor en zijn de schadecijfers er de afgelopen jaren ook niet minder op geworden. Zorg ervoor dat u niet voor verrassingen komt te staan en sluit een goede bootverzekering af. Een ervaring van schade of diefstal is al vervelend genoeg!


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 16-10-2017 om 12:24
Beste Rolf, Via onze website kunt u een vergelijking maken tussen verschillende (gerenommeerde) maatschappijen. In principe dient u per boot een verzekering af te sluiten. Wanneer u een volgboot heeft kan deze vaak wel gratis worden meeverzekerd.
rolf mol zegt: op 16-10-2017 om 12:18
Geachte heer, Waar kan ik mijn boot het beste verzekeren, en kan deze verzekering ook meerdere boten dekken? Met vriendelijke groet, Rolf