×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Met de boottrailer op pad: waar moet ik op letten?

Met de boottrailer op pad: waar moet ik op letten?

zaterdag 11 juni 2016 - door Stefan Bakker

Met de boottrailer op pad: waar moet ik op letten?Met de boot op vakantie naar zonovergoten oorden in landen als Spanje of Italië? Of bezoekt u liever de mooie natuur die onze Nederlandse waterplassen te bieden hebben? Veel watersporters vinden het heerlijk om tijdens de zomermaanden te varen. Zij haken de boottrailer achter de auto en gaan er lekker op uit. Maar waar moet u nu precies om denken als u op vakantie gaat met de boottrailer?


In Nederland varen?

Vaak kiezen mensen ervoor om de boot vanaf de trailer ergens in Nederland te water te laten. In ons land zijn hiervoor bijna 1000 aangemerkte trailerhellingen waar watersporters dit kunnen doen. Een overzicht hiervan kunt u terugvinden op trailerhelling.com. U vindt hier de exacte locaties van de hellingen, foto’s, reviews en andere faciliteiten die rondom te helling te vinden zijn. Kortom, dit kan als hulpmiddel dienen als u een nieuw gebied in Nederland wilt ontdekken met de boot en niet weet waar u deze te water kunt laten.


In het buitenland varen?

Veel Europese landen hebben het afsluiten van een bootverzekering (minimaal WA) verplicht gesteld voor booteigenaren. De booteigenaar dient in deze landen dan ook aan te kunnen tonen dat de boot daadwerkelijk verzekerd is. Daarnaast heeft de schipper van de boot vaak een internationaal vaarbewijs nodig, zelfs voor een boot waarvoor in Nederland geen vaarbewijs nodig is. Ook is de kans groot dat u in het buitenland andere documenten nodig heeft, zoals het eigendomsbewijs. Hiervoor heeft u in de meeste landen een International Certificaat Pleziervaartuigen (ICP) nodig.


Boottrailer verzekeren

De WA verzekering van uw boottrailer valt altijd onder de dekking van de auto die de trailer trekt. Heeft u minimaal een dekking voor WA + Beperkt Casco bootverzekering afgesloten? Dan kunt u er daarnaast voor kiezen om uw boottrailer mee te verzekeren op dezelfde dekking.


Beveiliging boottrailer

Staat de boot op een trailer? Dan maakt u de boot en de trailer uiteraard goed vast. De boot zelf moet ook aan de trailer vastgekoppeld zijn met een goedgekeurd slot. De trailer zelf moet daarnaast ook vast staan met een goedgekeurde wielklem of een koppelingsslot. Dit is ook het geval als u onderweg naar uw bestemming een korte stop maakt.


Nadat u de boot in het water hebt gelaten is het dus ook van belang om de trailer te beveiligen. Verzekeraars vinden het daarnaast ook belangrijk dat de boottrailer op een veilige plek wordt achtergelaten. De specifieke richtlijnen die hier gelden verschillen per verzekeraar, en kunt u terugvinden in de desbetreffende polisvoorwaarden.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 2-8-2018 om 09:36
Beste Michiel, Wanneer de trailer geen eigen kenteken heeft volstaat de groene kaart van de auto. Wanneer de trailer een eigen kenteken heeft, moet een losse groene kaart worden opgemaakt. Deze wordt afgegeven door de verzekeraar van het trekkende voertuig (autoverzekeraar).
Michiel Veldkamp zegt: op 1-8-2018 om 10:51
Moet de trailer op de Groene kaart van de auto staan als je naar het buitenland gaat?