×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Mensen stappen vaker en steeds later over van zorgverzekering

Mensen stappen vaker en steeds later over van zorgverzekering

zaterdag 30 december 2017 - door Martine Kroezen

Mensen stappen vaker en steeds later over van zorgverzekering

Tot op heden zien we een groei in het aantal klanten dat overstapt van zorgverzekering. Ook zien we dat de afgelopen jaren steeds meer mensen pas na de kerst van zorgverzekering wisselen.

Er wordt langer gewacht

Als sinds jaar en dag zien we in de laatste vijf dagen van het jaar een piek in het aantal aanvragen van zorgverzekeringen. Maar in de afgelopen jaren valt het op dat er ieder jaar steeds meer mensen laat in december nog hun zorgverzekering afsluiten. In 2013 sloot ongeveer 30% van de mensen hun zorgverzekering na de kerst af terwijl dit percentage afgelopen jaar rond de 50% lag. Vooral jongeren sluiten de verzekering laat in het jaar af.

Steeds meer mensen stappen over

Naast dat veel mensen steeds later hun zorgverzekering afsluiten, wisselen ook steeds meer mensen van zorgverzekeraar. Waar er vorig jaar iets meer dan 1 miljoen mensen overstapten, is de verwachting dat er dit jaar ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders zullen wisselen van zorgverzekeraar. Ook zien we dat steeds meer mensen nauwkeuriger kijken naar hun aanvullende zorgverzekeringen. Ze kiezen niet meer zomaar voor het hele aanvullende pakket maar kiezen bijvoorbeeld alleen voor een aanvullende tandarts verzekering.

Opzeggen

U kunt tot en met 31 januari 2018 een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De verzekering gaat dan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari in. Let er hierbij wel op dat uw oude zorgverzekering voor 1 januari 2018 moet worden opgezegd om een nieuwe zorgverzekering te kunnen afsluiten. De oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd als u voor 31 december een nieuwe zorgverzekering via ons afsluit.

Zorgverzekeringen vergelijken

Door op de onderstaande oranje button te klikken kunt u gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Tevens kunt u hier aangeven welk eigen risico u wilt, of u terecht wilt kunnen bij alle ziekenhuizen, welke aanvullende dekkingen u wenst, of u buitenlanddekking wilt en per welke termijn u wenst te betalen.

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties