×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Let op: ook voor dieven is Carnaval een feest!

Let op: ook voor dieven is Carnaval een feest!

woensdag 7 februari 2018 - door Martine Kroezen

Let op: ook voor dieven is Carnaval een feest!Februari is aangebroken en dit betekent dat carnaval weer voor de deur staat. Veel mensen, vooral in het zuiden van het land, maken zich op voor een lang weekend feest. Maar wist u dat dieven ook extra actief zijn tijdens de Carnaval? Volgens het Verbond van Verzekeraars wordt er tijdens de Carnaval twee keer zoveel ingebroken als op normale dagen. Zeker iets om rekening mee te houden als u ook Carnaval gaat vieren.

Huisinbraak

Dieven weten dat tijdens de Carnaval veel mensen hun huizen verlaten. In een leeg huis kunnen dieven ongestoord hun gang gaan. Gelukkig kunt u een aantal voorzorgmaatregelen treffen om diefstal te voorkomen. Zo kunt u de schijn wekken dat u thuis bent, door bijvoorbeeld wat lichten aan te laten staan. Het is ook verstandig om uw huis goed te beveiligen door bijvoorbeeld goede sloten en inbreekwerende strips te plaatsen. Helaas kan het toch voorkomen dat er ingebroken wordt in uw huis. Het is dan fijn om een opstal- of inboedelverzekering te hebben, die uw geleden schade dekt.

Zakkenrollers

Tijdens de Carnaval verschuilen er tussen de hordes hossende mensen helaas ook zakkenrollers. Vaak slagen zij erin om spullen ongemerkt mee te nemen. Deze vorm van diefstal valt alleen onder de dekking van de inboedelverzekering als hierbij een buitenshuisdekking is afgesloten. Mocht een zakkenroller uw spullen hebben gestolen door geweld te gebruiken of door u te bedreigen, dan valt de diefstal vaak wel onder de standaard dekking van de inboedelverzekering. Voorwaarde voor een vergoeding is wel dat u aangifte moet doen bij de politie.

De reisverzekering

Ieder jaar reizen mensen af naar het zuiden om Carnaval te vieren. Doet u dit ook, dan kunt u eventuele schade die u oploopt tijdens de Carnaval misschien claimen op uw doorlopende reisverzekering. U moet er hierbij wel rekening mee houden dat u alleen gebruik kan maken van de reisverzekering wanneer u minstens één overnachting heeft geboekt. Welke schade precies gedekt is op uw reisverzekering kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw verzekering.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder