×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Lekker naar het strand: zijn uw waardevolle spullen verzekerd?

Lekker naar het strand: zijn uw waardevolle spullen verzekerd?

zaterdag 30 juni 2018 - door Martine Kroezen

Lekker naar het strand: houd uw waardevolle spullen goed in de gaten!De zomer is weer begonnen en dat is te merken ook! Het weer is al dagen heerlijk. Met dit mooie weer is het al snel druk op de Nederlandse stranden. Helaas zijn er vooral met mooi weer ook dieven actief op en rond het strand. In dit artikel leest u wat u kunt doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een dief en of u verzekerd bent voor diefstal op het strand.

Een dagje strand

Waardevolle spullen zoals uw portemonnee zijn vaak een blok aan het been tijdens een dagje strand. Vaak laten mensen deze waardevolle spullen, op hoop van zegen, op of onder hun strandhanddoek achter wanneer ze een verkoelende duik in de zee nemen. Echter, de politie raadt aan om uw waardevolle spullen zoveel mogelijk thuis te laten. Bent u toch genoodzaakt om waardevolle spullen mee te nemen naar het strand, houd ze dan goed in de gaten of zorg ervoor dat er altijd iemand bij de waardevolle spullen in de buurt blijft.

De verzekering

Maar bent u eigenlijk verzekerd voor diefstal op het strand? Als u enkel een dagje naar het strand gaat, zijn de waardevolle spullen die uw meeneemt naar het strand niet gedekt onder uw reisverzekering. De schade kunt u wel claimen op uw inboedelverzekering, mits u een buitenhuisdekking bij uw inboedelverzekering heeft afgesloten. Gaat u langer weg, op een strandvakantie, dan kunt de schade claimen op uw reisverzekering. Echter, iedere verzekeraar adviseert wel dat u met normale zorgvuldigheid met uw spullen omgaat. Dit betekent dat u op uw spullen let en het dieven niet te gemakkelijk maakt. Mocht blijken dat u onzorgvuldig met uw waardevolle spullen bent omgegaan, dan kunnen verzekeraars nog wel eens besluiten om de schade bij diefstal van uw waardevolle spullen niet te vergoeden.

Met de auto naar het strand

Wanneer u met de auto naar het strand gaat, adviseert het Verbond van Verzekeraars om een veilige en drukbezochte parkeerplaats op te zoeken om uw auto te parkeren. Laat ook geen waardevolle spullen, zoals uw mobiele telefoon of portemonnee, onbeheerd achter in uw auto. Deze kunt u het beste thuis of in de kluis van uw hotel of appartement achterlaten.

Reisverzekering

Via onze website kunt u gemakkelijk en snel doorlopende reisverzekeringen berekenen en afsluiten. Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar verzekerd wanneer u op reis gaat. Ook als u bijvoorbeeld op een korte strandvakantie in Nederland gaat.
 

Wat vindt u van dit artikel laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

zegt: op 4-5-2019 om 21:47