×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Lagere premie voor uw woonhuisverzekering met een smart home?

Lagere premie voor uw woonhuisverzekering met een smart home?

woensdag 6 juni 2018 - door Martine Kroezen

Lagere premie voor uw woonhuisverzekering met een smart home?Een smart home kan uw leven veiliger en gemakkelijker maken. Maar zou dit ook kunnen betekenen dat de verzekeringspremie voor uw woonhuisverzekering omlaag gaat als u een smart home heeft? En hoe zit het met de beveiliging van smart homes?

Wat is een smart home?

Een smart home is een slim huis waarin allerlei apparaten met elkaar kunnen communiceren via bluetooth of WIFI. In een smart home kunt u de apparaten in huis, ook wanneer u niet thuis bent, bedienen met uw smartphone of tablet. Zo kunt u in een smart home bijvoorbeeld de temperatuur aanpassen, de lichten aan en uit doen en de deuren op slot doen met uw smartphone of tablet. De techniek achter smart homes wordt steeds geavanceerder en mede daarom worden smart homes ook wel als de huizen van de toekomst gezien.

Veiligheid

Smart homes kunnen ook veel betekenen voor de veiligheid van bewoners en bij het voorkomen van schades. Er zijn namelijk smart homes die inbrekers kunnen herkennen met behulp van camera’s en speciale sensoren. Wanneer er een inbreker wordt gesignaleerd, krijgen de bewoners van het huis een bericht op hun smartphone. Tevens kunnen de camera’s van slimme huizen bewijsmateriaal verzamelen doordat ze zelf de juiste positie kunnen innemen en uit zichzelf kunnen beginnen met opnemen. Ook ter preventie van brand kunnen ze bijdragen. Zo zijn er smart homes waarin de rookmelders, na een signaal van teveel rookontwikkeling, een signaal kunnen geven aan bijvoorbeeld de oven dat deze uitgezet moet worden.

De woonhuisverzekering

Slimme huizen kunnen bijdragen aan de preventie van brand- of diefstalschade aan uw woonhuis of inboedel. Wanneer de kans op schade kleiner is, zullen inboedel- en of opstalverzekeraars lagere premies rekenen voor deze huizen. Echter, op dit moment bieden verzekeraars nog geen premiekortingen aan voor mensen met een smart home. Een van de dingen die hieraan bijdraagt is de veiligheid. De kans dat uw smart home wordt gehackt is namelijk aanwezig. Gehackte apparatuur kan tot grote problemen leiden. Veel smart homes hebben bijvoorbeeld ook slimme deursloten. Door deze deursloten te hacken, zouden vreemden zomaar uw huis binnen kunnen dringen. Wanneer smart homes in de toekomst veiliger worden en vaker voorkomen, zouden verzekeraars kunnen besluiten om premiekortingen te geven voor mensen met een smart home.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties