×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Kou ook medicijn tegen overgewicht

Kou ook medicijn tegen overgewicht

woensdag 29 juli 2015 - door Klaas Kroezen sr.

Kou ook medicijn tegen overgewichtIn mijn weblog van 11 juli 2015 heb ik het gehad over het onderzoek van de Universiteit van Maastricht waarbij is komen vast te staan dat kou de situatie van mensen met diabetes type 2 aanzienlijk verbetert.


Op 3 juli promoveerde gezondheidswetenschapper Anouk van der Lans aan dezelfde Universiteit van Maastricht met een promotie-onderzoek waaruit blijkt dat mensen met overgewicht veel baat hebben bij blootstelling aan koude.


Proefpersonen met overgewicht verbleven 10 dagen 6 uur per dag gekleed in een korte broek en T-shirt in een kamer waarin de temperatuur op ongeveer 13 graden Celsius werd gehouden. De eerste dagen moesten de proefpersonen behoorlijk rillen van de kou, maar daarna raakte hun lichaam gewend aan de lage temperatuur. Uit onderzoek bleek dat de hoeveelheid bruin vet bij de deelnemers was toegenomen. Bruin vet gebruikt energie om warmte te produceren, en is dus gunstig. Dit in tegenstelling tot wit vet, dat alleen maar energie in het lichaam opslaat.  


Mijn vriend Wim Hof, bekend als de Iceman, heeft al vele jaren terug de gunstige werking van koude op ons lichaam ontdekt. Het heeft hem jaren gekost om de wetenschap er van te overtuigen dat dit onderzocht moest worden. Hij neemt mensen mee naar Polen om binnen een paar dagen in korte broek en een T-shirt met meer dan 10 graden vorst een berg te beklimmen. Hiermede bewijst hij keer op keer dat koude niet alleen een gunstige werking heeft op zijn lichaam maar dat het geldt voor ons allemaal.


Een paar kleine aanpassingen zoals de kachel ’s winters overdag op 17 graden te zetten en ’s avonds iets hoger zal een gunstige uitwerking hebben. Het kost niets alleen moet je wel bereid zijn om jezelf aan te pakken. 


Succes,


Klaas Kroezen


Lees ook: "Kou: een goedkoop medicijn?"


Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties