×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Kou: een goedkoop medicijn?

Kou: een goedkoop medicijn?

zaterdag 11 juli 2015 - door Klaas Kroezen sr.

Wim Hof Kilimanjaro

Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht hebben vastgesteld dat kou de situatie van mensen met diabetes type 2 aanzienlijk verbetert.

In januari 2014 heb ik als 65-jarige met een groep van 26 niet ervaren klimmers o.l.v. Wim Hof (bekend onder de naam Iceman) de Kilimanjaro beklommen. In een recordtijd van 48 uur werd een hoogteverschil overbrugt van 1900 meter tot 5965 meter. Door het toepassen van de Wim Hof Methode heeft geen van de deelnemers last gehad van de gevreesde ‘hoogteziekte’.

Hierdoor heb ik kennisgemaakt met de Wim Hof Methode bestaande uit koude training, ademhaling en mindsetting. In lezingen die ik daarna heb gehouden, heb ik interviews laten zien met reuma-, parkinson- en kankerpatiënten die allemaal vooral door de koude training beter functioneren en minder of geen medicijnen meer gebruiken.

De onderzoekers van de Universiteit van Maastricht spreken van ‘een onverwacht, spectaculair en zeer gunstig resultaat’. Ze hadden gerekend op een veel kleiner effect. Ook een onderzoeksteam van het Radboud UMS hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de Wim Hof Methode, hierover leest u meer in een eerder gepubliceerd artikel

Mijn verwachting is dat nieuwe onderzoeken naar de gevolgen van koude training de komende jaren regelmatig gunstige resultaten laten zien bij een scala van ziektes.

Grote voordeel: het werkt, kost niets en vernielt niets in het lichaam zoals de nu veelal voorgeschreven pijnstillermedicijnen wel doen.

Bent u geïnteresseerd om een lezing over de Kilimanjaro expeditie en de gunstige werking van de Wim Hof Methode te organiseren neem dan even contact met mij op klaassr@verzekervoordelig.nl. Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, laat uw reactie achter. 

Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

zegt: op 3-9-2016 om 14:07