×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Korting op uw inboedelverzekering door inbraak- en schadepreventie!

Korting op uw inboedelverzekering door inbraak- en schadepreventie!

maandag 14 mei 2018 - door Manon Sijm

Korting op uw inboedelverzekering door inbraak- en/of schadepreventie!

Het is fijn om te weten dat uw inboedel goed beveiligd is tegen diefstal, brand en overspanning van elektronica, maar weet u dat een goed beveiligd huis ook voordeel kan hebben op de premie van uw inboedelverzekering? Door de kans op schade te verkleinen, verlenen veel maatschappijen korting. Hoe u hier voor in aanmerking komt leest u in dit artikel.

PKVW-certificaat

Met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (ook wel bekend als het PKVW-certificaat) kunt u bij veel verzekeraars korting krijgen op uw inboedelverzekering. Als u in aanmerking wilt komen voor dit keurmerk, zal uw huis aan enkele eisen moeten voldoen. Een expert zal onder andere controleren of uw huis gecertificeerde sloten heeft op zowel ramen als deuren, of uw huis verlicht is bij de buitendeuren, of er vanuit de hal te zien is wie er voor de deur staat, en of uw huis rookmelders heeft op de juiste plaatsen. Het kortingspercentage op uw inboedelverzekering met een PKVW-certificaat kan oplopen tot wel 20%!

BORG-certificaat

Met een BORG-certificaat kunt u aan uw verzekeraar aantonen dat uw woning goed beveiligd is tegen inbraak. Voor het verkrijgen van een BORG-certificaat wordt er een inschatting gemaakt van het risico dat u loopt op diefstal, waarna er gepaste maatregelen worden getroffen om dit risico te beperken. Voor het verkrijgen van een BORG-certificaat moeten er over het algemeen meer en prijzigere maatregelen worden getroffen dan voor het verkrijgen van een PKVW-certificaat. Zo is het hebben van een alarmsysteem één van de eisen om in aanmerking te komen voor een BORG-certificaat. Doordat dit certificaat een van de hoogste gradaties in diefstalpreventie is, belonen maatschappijen dit vaak met extra korting op de inboedelverzekering.

Centrale Overspanningsbeveiliging

Een Centrale Overspanningsbeveiliging voorkomt schade aan elektronische apparaten door overspanning. De meest voorkomende oorzaak van overspanning is blikseminslag in een woning, of in de buurt van een woning. De schade die u hierdoor lijdt is gedekt onder uw inboedelverzekering. Met een Centrale Overspanningsbeveiliging verkleint u het risico op schade aan elektronische apparaten, waardoor u bij sommige maatschappijen korting krijgt op uw verzekering.

Premie vergelijken

Via onze handige vergelijkingstools kunt u direct zien wat u kunt besparen op uw inboedelverzekering, of op uw volledige woonpakket. Voor een persoonlijk advies en een gratis offerte voor uw woonpakket kunt u contact opnemen met onze verzekeringsadviseurs (0228-511211).

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties