×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Kom niet voor verrassingen te staan bij schade of ziekte tijdens uw vakantie!

Kom niet voor verrassingen te staan bij schade of ziekte tijdens uw vakantie!

woensdag 18 juli 2018 - door Martine Kroezen

Kom niet voor verrassingen te staan bij schade of ziekte tijdens uw vakantie!In de aankomende weken zullen weer veel Nederlanders op vakantie gaan. Sommigen zullen in eigen land blijven en anderen zullen vakantie gaan vieren in verre oorden. Als u op vakantie bent, loopt u altijd het risico dat er iets misgaat. U kunt bijvoorbeeld ziek worden of uw spullen kunnen gestolen worden.

De dekking van de reisverzekering

Zorg ervoor dat u, voordat u op vakantie gaat, altijd even nagaat of de dekking van u reisverzekering passend is. Heeft u bijvoorbeeld alleen dekking binnen Europa nodig? Of reist u naar een vakantiebestemming buiten Europa, waarvoor u een werelddekking nodig heeft? Tevens is bijvoorbeeld het beoefenen van avontuurlijke sporten, zoals bergbeklimmen, niet standaard meeverzekerd. Gelukkig kunt u er zelf voor kiezen om dit toch mee te verzekeren, mocht u van plan zijn om zulke activiteiten te gaan ondernemen.

Zorg nodig tijdens vakantie

Ook kunt u ervoor kiezen om medische kosten mee te verzekeren onder uw reisverzekering. Echter, in veel landen zal u genoeg hebben aan uw zorgverzekering. Met de basis zorgverzekering heeft u namelijk overal ter wereld recht op onvoorziene nood zorg. Maar houd er rekening mee dat deze zorgverzekering alleen de ziekenhuiskosten dekt tot maximaal de kosten die in Nederland worden gerekend voor een vergelijkbare behandeling. De prijs die betaald moet worden voor medische behandelingen kan in sommige landen nogal eens fors hoger liggen dan in Nederland. Wat bijvoorbeeld niet standaard onder de dekking van uw zorgverzekering valt, is een medisch transport vanaf uw vakantiebestemming terug naar huis. Met een medische kosten dekking op uw reisverzekering is dit wel gedekt.

Bewijsmateriaal

Als u schade oploopt tijdens uw vakantie is het verstandig om altijd zo veel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Is er sprake van diefstal, doe dan bijvoorbeeld altijd aangifte bij de politie of maak bij een deuk in uw auto altijd even foto’s van de schade. Wij raden ook aan om voor vertrek altijd even foto’s van de inhoud van uw koffer te maken. Hiermee kunt u bewijzen dat u uw gestolen bagage ook echt mee op reis had genomen.

Schade melden

Schade die u heeft opgelopen tijdens u vakantie, kunt u direct na thuiskomst bij ons melden via uw eigen digitale polismap app. Bij een spoedgeval, als u bijvoorbeeld gewond bent geraakt of naar huis wilt in verband met een sterfgeval, kunt u ook altijd tijdens uw vakantie het alarmnummer van uw reisverzekeraar bellen. De alarmcentrale helpt u dan bij bijvoorbeeld het vinden van een geschikt ziekenhuis of een manier om naar huis te kunnen komen.

Reisverzekering afsuiten

Doorlopende reisverzekeringen kunt u gemakkelijk en snel vergelijken en afsluiten via onze website. Hier kunt u voor een dekking kiezen die het beste bij u past. Het is bij ons overigens ook mogelijk om een zakenreisverzekering of een wereldreisverzekering af te sluiten.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties