×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Klaar voor het nieuwe vaarseizoen?

Klaar voor het nieuwe vaarseizoen?

zaterdag 21 maart 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

Maak uw boot klaar voor het nieuwe vaarseizoenDe maand april klopt alweer op de deur, de lente komt eraan, de dagen worden langer en de temperatuur zal snel weer gaan stijgen. De zomerkriebels komen langzaam opzetten.  Tijd om na te gaan denken over het klaarstomen van uw boot.

Voor de winter heeft u uw boot winterklaar gemaakt, een goede beslissing. Maar nu het mooier weer wordt is het tijd om de boot weer vaarklaar te maken. Of uw boot nu in een stalling of in het water heeft overwinterd, het is hoe dan ook aan te raden om uw boot te controleren en zo nodig te behandelen voordat u het water opgaat. Maak uw boot vorstvrij, haal het antivries uit de motor, plaats de accu terug en laat de motor laten proefdraaien.

Het onderschip heeft wellicht een schilder- en/of schuurbeurt nodig. Klop bij een stalen schip zo nodig af op zwakke plekken. De romp kan misschien een schoonmaakbeurt nodig hebben. Zet de romp ook in de was voordat u deze het water in laat, dit scheelt een hoop schoonmaakwerk na het zomerseizoen. Bekijk verder al het rubber en kit. Door zonlicht kunnen hier scheurtjes in komen. En bij twijfel altijd vervangen, dit betekent in de toekomst minder overlast tijdens het varen.

Een bootverzekering afsluiten

Het vaarklaar maken zorgt ervoor dat u onbezorgd het water op kunt. Het kost tijd om uw boot vaarklaar te maken, maar het zal u zorgen besparen tijdens het vaarseizoen. Wat u verder kunt doen om onbezorgd te varen, is uzelf verzekeren. Alhoewel u niet verplicht bent een bootverzekering af te sluiten, is het verstandig om voor uw boot ten minste een WA verzekering af te sluiten. Op deze manier dekt u schade aan anderen. De dekking  uitbreiden kan natuurlijk ook. Hieronder vindt u een overzicht met daarin de verschillende dekkingsmogelijkheden voor een bootverzekering.

WA

WA +

WA Casco

Schade aan anderen

Schade aan anderen Schade aan anderen Schade aan anderen

Hulpverlening en berging in geval van nood

Hulpverlening en berging in geval van nood Hulpverlening en berging in geval van nood Hulpverlening en berging in geval van nood

Brand-, bliksem-, storm- en diefstalschade

Brand-, bliksem-, storm- en diefstalschade Brand-, bliksem-, storm- en diefstalschade

Totaal verlies garantie (1)

Totaal verlies garantie

Eigen gebreken boot (2)

Eigen gebreken boot

Andere schade van buitenaf

Andere schade van buitenaf

(1)   Indien u uw vaartuig in zijn totaal verliest, krijgt u de dagwaarde in zijn geheel uitgekeerd.

(2)   Bijvoorbeeld constructie- of materiaalfout. De reparatiekosten worden vergoed.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties