×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Kerstvakantie=Wintersport! Hoe kunt u zich het beste verzekeren?

Kerstvakantie=Wintersport! Hoe kunt u zich het beste verzekeren?

zaterdag 19 december 2015 - door Stefan Bakker

Kerstvakantie=Wintersport! Hoe kunt u zich het beste verzekeren?De kerstvakantie is vandaag officieel van start gegaan in Nederland. Naast de aankomende feestdagen kunnen we ook genieten van de opening van het wintersportseizoen! De kerstvakantie is een zeer populaire periode om op wintersport te gaan. Natuurlijk wilt u er onbezorgd op uit gaan zonder dat u zich met randzaken bezig hoeft te houden op vakantie. Bekijk van tevoren daarom of u goed verzekerd bent voordat u daadwerkelijk de piste gaat betreden!


Wintersport nooit zonder risico’s

Frankrijk, Italië, Duitsland, of toch Oostenrijk? Waar u ook heen gaat dit jaar, skiën en snowboarden blijft nooit zonder risico’s. Daarnaast gebruikt u vaak dure ski- of snowboardspullen die voor een inbreuk op uw financiën kunnen zorgen. Deze risico’s kunt u uiteraard verzekeren. Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u kiezen voor een wintersportdekking. Deze optie wordt als dekking aangeboden tijdens het afsluiten van een reisverzekering. Gaat u dit jaar of begin volgend jaar op wintersport en heeft u deze dekking niet toegevoegd aan uw reisverzekering? Dan heeft u geen recht op een (volledige) schadevergoeding vanuit uw reisverzekering mocht er iets mis gaan op wintersport.


(Gehuurde) skispullen kwijt of beschadigd?

Neemt u uw eigen skispullen mee vanuit Nederland tijdens uw wintersportvakantie? Kies dan voor de juiste dekkingsvariant met betrekking tot het verzekeren van uw bagage (Budget, Comfort of Premium). Als aanvulling op deze bagagedekking kunt u de dekking “Uitgebreide sportuitrusting” toevoegen aan uw reisverzekering. Met deze dekking bent u verzekerd voor uw wintersportuitrusting tot maximaal €2.500,-.


Huurt u ski- of snowboardspullen op uw wintersport en raken deze kwijt of beschadigd? Dan wordt het schadebedrag aan u uitgekeerd indien u verzekerd bent tijdens uw wintersportvakantie.


Medische kosten

De dekking “Wintersport en bijzondere sporten” die u kunt toevoegen aan uw reisverzekering geeft tijdens uw wintersportvakantie geen vergoeding voor vervoer per helikopter of “banaan” van de piste. Om dit risico te dekken dient u tijdens het afsluiten van de reisverzekering ook de dekking “Medische kosten” aan te vinken. Normaal gesproken vergoedt uw zorgverzekering ook niet alle medische kosten die u maakt in het buitenland. Het is daarom verstandig om de dekking “Medische kosten” toe te voegen aan uw polis. De medische kosten die uw zorgverzekering niet vergoed op basis van Nederlandse tarieven, krijgt u wel uitgekeerd indien u een reisverzekering met een dekking wintersport en medische kosten afsluit. Onder deze aanvullende dekking zijn tandartskosten en de vergoeding van krukken en rolstoelen bijvoorbeeld opgenomen, waarin de maximale uitkering afhankelijk is van de variant die u kiest (Budget, Comfort, Premium).


Ongevallen

De ongevallendekking op een reisverzekering biedt uitkering bij een eventueel ongeval op wintersport wanneer u de dekking “Wintersport en bijzondere sporten” hebt aangevinkt. Indien u deze dekking afsluit wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden of blijvende invaliditeit van de verzekerde(n).


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties