×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Kan ik mijn autoschade overal laten herstellen?

Kan ik mijn autoschade overal laten herstellen?

donderdag 19 maart 2015 - door Maaike Buijsman

Aangesloten reparateur autoschadeAls u schade aan uw auto heeft opgelopen, dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Maar mag u de schade bij elke willekeurige garage laten herstellen? Veel verzekeringsmaatschappijen werken samen met aangesloten reparateurs. Vaak profiteert u dan van een aantal voordelen.

Autoschade, wat nu?

Mocht u schade hebben opgelopen aan uw auto en deze schade is verzekerd onder uw verzekeringsdekking, neem dan eerst contact op met uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij. Zij zal u informeren over hoe te handelen bij een schade. Veel verzekeringsmaatschappijen werken samen met aangesloten herstellers. Wanneer u uw schade laat repareren door een aangesloten hersteller, zijn er vaak voordelen voor u van toepassing. Als u de schade niet laat herstellen of niet laat herstellen bij een aangesloten hersteller, dan kan dit nadelige gevolgen hebben op een eventuele schade-uitkering.

Wat zijn de voor- en nadelen van een aangesloten reparateur?

De voor- en nadelen om uw schade door een aangesloten hersteller te laten repareren verschilt per verzekeringsmaatschappij. Bij de ene verzekeringsmaatschappij wordt het eigen risico bijvoorbeeld gehalveerd of komt deze zelfs volledig te vervallen. Daarnaast ontvangt u vaak gratis vervangend vervoer gedurende de reparatieperiode.  Aangesloten herstellers zijn gevestigd door heel Nederland. Er zal altijd een hersteller dicht bij u in de buurt zitten.

Als u er voor kiest om de schade niet door een aangesloten hersteller te laten herstellen of helemaal niet te laten herstellen, dan kan de maatschappij uw eigen risico bijvoorbeeld verhogen of een bepaald percentage inhouden op uw uitkering. Het kan zelfs nog erger, dat de maatschappij helemaal niets uitkeert.

Lees uw polisvoorwaarden goed door!

In de polisvoorwaarden heeft de verzekeringsmaatschappij beschreven welke voor- en nadelen er worden toegepast als u wel/niet uw schade laat herstellen door een aangesloten reparateur. Lees deze voorwaarden goed door en voorkom onaangename verrassingen.

Het is ook handig om deze voorwaarden al voor het afsluiten van de verzekering goed te bekijken. Zo weet u precies waar u rekening mee dient te houden en waar u recht op heeft. Dit kan u ook weer helpen om een zo goed mogelijke keuze te maken in de voor u juiste autoverzekering.

Maaike Buijsman

Geschreven door Maaike Buijsman

Als adviseur binnen de klantenservice verschaft Maaike hulp en advies aan onze klanten. Maaike probeert haar jarenlange ervaring op het gebied van verzekeren op een eenvoudige manier te delen via haar blogs. "Met veel enthousiasme beantwoord ik al uw vragen over verzekeren. Vergeet dus vooral niet te reageren!", aldus Maaike.

Reacties

P.Th. de Treek zegt: op 19-3-2015 om 16:27
Beste Verzekervoordelig.nl, Wat u uiteenschetst is allemaal prachtig, maar weet u wat ik prettig zou vinden.? Dat is dat je als Auto verzekeringsnemer een optie kan nemen bij je autoverzekering dat als je een black out hebt en je rijd meer dan 50 kilometer te hard; wettelijke correctie is er da al vanaf getrokken door de verkeershandhaver en je rijbewijs word ingevorderd, waardoor jij niet meer verder mag rijden, de verzekeringsnemer een beroep op zijn Verzekeraar kan doen, waardoor de verzekeraar een vervangende chauffeur krijgt, die hem met zijn auto naar huis brengt. Het is dus prachtig dat je als verzekeringsnemer je auto naar een aangesloten garage kan brengen en je in de meeste gevallen korting krijgt, maar dat andere heeft men meer aan. Ik stel voor, dat jullie van Verzekervoordelig hierover nadenken. Dank je voor het lezen van mijn bericht. Vriendelijke groeten, meneer P.Th. de Treek