×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Ingebouwde navigatiesystemen populair onder dieven

Ingebouwde navigatiesystemen populair onder dieven

woensdag 21 juni 2017 - door Martine Kroezen

Ingebouwde navigatiesystemen  populair onder dieven Uit onderzoek van de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) blijkt dat er vorig jaar 5 tot 10 procent meer ingebouwde navigatiesystemen zijn gestolen dan het jaar daarvoor. Vooral voertuigen uit de VAG-groep zijn vaak doelwit. Hieronder vallen onder andere Volkswagen, Audi en BMW. Opvallend is dat navigatiesystemen die aan de voorruit bevestigd kunnen worden afgelopen jaar juist minder vaak gestolen werden.

Hoe gaan de dieven te werk

Bij sommige auto’s kunnen dieven de ingebouwde navigatie binnen een paar minuten verwijderen. Vaak kiezen dieven auto’s uit, die in woonwijken vlakbij snelwegen geparkeerd staan. Op deze manier kunnen ze snel vluchten. Waar de navigatiesystemen precies naar toe gaan is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat er gestolen navigatiesystemen in Oost-Europa en zelfs China zijn teruggevonden.

Een verzekering voor diefstal

De schade bij diefstal van de ingebouwde navigatie loopt vaak al snel op tot 5000 euro. Dit komt doordat dieven bij het stelen van de ingebouwde navigatie vaak het hele dashboard slopen. Ook speelt mee dat ingebouwde navigatiesystemen van zichzelf ook al vrij prijzig zijn. Gelukkig kunt u zich verzekeren tegen diefstal. Hiervoor dient u wel voor een WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco dekking te kiezen. Met alleen een WA dekking is deze diefstal schade namelijk niet gedekt. Er moet wel rekening gehouden worden met het feit dat diefstal alleen verzekerd is als het navigatiesysteem inhttps://www.verzekervoordelig.nl/autoverzekering/wa.aspx de fabriek is ingebouwd. Als het navigatiesysteem later is ingebouwd, dan kunt u deze extra bijverzekeren als een accessoire.

Uitkering schade

Het is fijn om te weten dat u niet achteruit gaat in schadevrije jaren als u diefstalschade claimt. Als u een claim indient omdat uw ingebouwde navigatiesysteem is gestolen, gaat u dus niet meer premie betalen. De regels met betrekking tot de schadeuitkering na diefstal van een ingebouwd navigatiesysteem verschillen nogal per maatschappij. Wij raden u daarom wel aan om de polisvoorwaarden van uw autoverzekering voor de zekerheid nog eens door te nemen. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Diefstal voorkomen

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om het de dieven moeilijker te maken. Zo doet u er ten eerste goed aan om uw auto op een goed zichtbare en verlichte plek te parkeren. Tevens dient u uw auto natuurlijk altijd goed af te sluiten. Ten slotte schrikt het dieven af om een alarmsysteem in uw auto te laten installeren.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

gert zegt: op 12-1-2019 om 10:40
het valt op dat vooral bij vw en audi men de autos open maakt zonder enige vorm van inbraak. alarm gaat uit wanneer men de deuren netjes openmaakt met ik vermoed een apparaat welke als afstandbediening werkt. een apart alarm is dan een betere optie
Peet zegt: op 28-6-2017 om 16:07
Dank voor het nuttige schrijven. Ik zet auto voortaan op heldere gedeelte van onze oprit!