×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Inbrekers keren regelmatig terug naar hetzelfde adres!

Inbrekers keren regelmatig terug naar hetzelfde adres!

zaterdag 28 oktober 2017 - door Martine Kroezen

Inbrekers keren vaak terug naar hetzelfde adres!Een inbraak in uw huis kan grote emotionele en materiële schade met zich meebrengen. Maar wist u dat er na een eerste inbraak bij één op de twaalf slachtoffers opnieuw wordt ingebroken (8,3%)? Dit constateert het Verbond van Verzekeraars na het doen van een eigen onderzoek.

Meer herhaalinbraken

Na het onderzoeken van ruim 300.000 schadeclaims bleek dat één op de twaalf claims werd ingediend voor een huis waar al eerder een inbraak had plaatsgevonden. Ruim de helft van deze herhaalinbraken vond plaats in een tijdsbestek van minder dan een jaar ten opzicht van de eerste inbraak. Deze herhaalinbraken worden vaak gepleegd door dezelfde daders. Na de eerste inbraak weten deze inbrekers namelijk precies wat de mogelijke buit is en hoe ze makkelijk uw huis binnen kunnen komen.

Groter risico voor de buren

Ook uw buren lopen een groter risico na een inbraak in uw huis. Dit is vooral het geval als u maatregelen heeft genomen om een tweede inbraak te voorkomen, zoals het installeren van een alarmsysteem. Het is goed mogelijk dat de inbrekers het eerst bij hun oorspronkelijke doelwit proberen. Wanneer dit niet lukt, door verbeterde beveiliging, proberen ze het vaak bij de buren.

De impact

De impact na een herhaalinbraak is vaak groot. De kans is aanzienlijk dat u zich niet meer veilig voelt in uw eigen huis. Om het risico op diefstal van materiële schade af te dekken, kunt u zich verzekeren tegen diefstal door een inboedelverzekering af te sluiten. Onder de inboedel vallen alle losse spullen in uw huis.

Tips tegen woninginbraken:

Het liefst wilt u natuurlijk dat er helemaal niet wordt ingebroken in uw huis. Om een diefstal te voorkomen, kunt u een aantal maatregelen treffen:

  • Kies voor veiligheidssloten en zorg voor afsluitbare grendels bij de ramen.
  • Plaats buitenlampen met sensoren
  • Plaats een Secustrip in elke kier langs de kozijnen.
  • Monteer een deurspion
  • Wanneer u het echt goed aan wilt pakken: kies voor een elektronische beveiliging.

Een uitgebreide lijst met beveiligingstips voor uw huis kunt u hier terugvinden.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties